StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA FINAL FOUR EUROLIGE

Partizan rastužio Dubrovčanina, nemoguća trica ‘ubila’ Real usred Madrida, a još se ozlijedio ...

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2023. - 00:05

Mario Hezonja je poražen sa svojim Realom 89:87 od Partizana usred Madrida na startu četvrtfinala Eurolige, i to je pobjedu beogradskom sastavu donio Kevin Punter, kako se ističe, nemogućom tricom 0,4 sekunde prije kraja.

U četvrtak, 27. travnja, igra se druga utakmice u Madridu, a zatim serija seli u Beograd. Tri pobjede trebaju za plasman na Final four. Eventualna četvrta je u Beogradu, a eventualna peta u Madridu. Real, sad je jasno, mora uzvratiti Partizanu u njegovom domu...

Hezonja je bio u igri u završnici utakmice. Ukupno je proveo na parketu 14 minuta. Postigao 8 koševa, sve u prvom poluvremenu. Pogodio je 3 od 9 šuteva iz igre, imao 2 skoka, 2 asistencije i jednu izgubljenu loptu. Najbolji u redovima Reala bio je Gabriel Deck s 24 koša i 8 skokova, drugi strijelac domaćina s 14 koševa bio je Guerschon Yabusele preko kojeg je Punter ubacio tricu za pobjedu.

Najgore za Real u cijeloj priči jest ozljeda desnog koljena 220 centimetara visokog Waltera Tavaresa.

Punter je bio najbolji kod Partizana. Postigao je 26 koševa, pogodio 6 od 11 šuteva iz igre od čega 5 od 8 šuteva za tricu, te svih 9 slobodnih bacanja, plus imao je 3 skoka i 6 asistencija.

20. travanj 2024 01:40