StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA

Ovaj put su uspjeli, zaustavili su lidera, momčad Šarūnasa Jasikevičiusa pala u Kazanju, Dubrovčanin protiv ‘svojih‘ ostvario ‘double double‘!

Piše Tonči Vlašić
20. siječnja 2022. - 19:07

Unics je sve bolji i bolji kako sezona odmiče. Momčad Velimira Perasovića krenula je sporo, pobijedivši samo u jednoj od prvih pet utakmica, što je bilo sasvim razumljivo jer je čak devet novih igrača. No, Unics je brzo pronašao svoj korak, dobio je 10 od svojih posljednjih 13 utakmica... - istaknuto je u najavi dolaska Barcelone, lidera, u Kazanj.

Barca, koja je doputovala bez Nikole Mirotića, koji je pozitivan, nedavno je kod kuće dobila Unics. Pamtit će se ta utakmica. Unics je prokockao veliku prednost. Vodio je pet minuta prije kraja četvrte četvrtine s 15 razlike, ali utakmica je otišla u produžetak u kojem je ostala bez pobjede.

Uzvratio je sad Unics. Slavio je u svom domu sa 70:64. Dva Browna, John i Lorenzo, bili su najbolji u pobjedi domaćina. John 20 koševa i 7 ukradenih lopti, a Lorenzo 22 koše i 8 asistencija. Do njih dvojice - Mario Hezonja. Dubrovčanin, koji je proveo u Blaugrani nekoliko godina, u dresu Barcelone je 2014. osvojio naslov prvaka Španjolske i otisnuo se u ljeto 2015. u najjaču ligu svijeta, NBA, ostvario je double double: 11 koševa i 11 skokova, plus asistencija i blokada. Nije imao niti dvije i pol minute odmora. Proveo je najviše vremena u igri, 37 minuta i 33 sekunde.

Barca i dalje na vrhu, 16/5 je njezin omjer pobjeda i poraza. Unics sad ima 12/7 i dvije utakmice manje od lidera. U ovom trenutku još samo Real Madrid ima više pobjeda od Hezonje i ekipe (15/3).

19. travanj 2024 03:25