StoryEditorOCM
KošarkaVIJEST IZ GOSPINA POLJA |

ODE AMERIKANAC, OSTAO DEJON PREJEAN I DALJE JEDINI U POVIJESTI DUBROVNIKA Bio je to 2008. godine poklon s neba

Piše Tonči Vlašić
16. rujna 2021. - 15:18
Dejon Maurice Prejean, prvi tamnoputi igrač u povijesti Košarkaškog kluba Dubrovnik, svoj debi je imao protiv Kvarnera u kupu u petak, 12. prosinca 2008. godine. Na slici Prejean između Matea Juričića i Davora Velčića, košarkaša KvarneraTonči Vlašić

Bio je u Gospinom polju, trenirao s ostalima, ali nije odigrao niti jednu utakmicu. Niti će. Čekali su se papiri za Tyriana Davisa, nisu se dočekali, te je otišao. Dejon Maurice Prejean ostaje tako jedini tamnoputi Amerikanac koji je zaigrao u 75 godina Košarkaškog kluba Dubrovnika. Zasad.

Uglavnom, taj Prejean je bio baš odličan igrač. Branič. Pamte se njegove sjajne partije, ne zaboravlja se kako je on sve u Gospinom polju u sezoni 2008./09. učinio boljim. Pune tribine protiv Cibone, lijepa slika i kad je gost bio Zadar, pa Split... Asistirao je, skakao, pogađao, zakucavao... Da, Prejan je bio pun pogodak, a slučajno je došao. Bio je mladić Gordane Bedalov, košarkašice koja je pojačala u sezoni 2008./09. Ragusu, i kad je on nju već pratio, našao se u Dubrovniku, bio na trenizima košarkašica. Pričao sa Zdravkom Kitinom, tad trenerom Raguse. Kitin je potom okrenuo broj Darka Kunce. Već na prvom treningu s košarkašima Dubrovnika, a i nakon prve utakmice, bila je to kup utakmica protiv Kvarnera, vidjelo se kako je dubrovački klub dobio 'poklon s neba'. Davisa nismo imali priliku vidjeti na djelu.

NJIH DVOJICU NE KONTAMO

U sezoni 2019./20. stigao je Stefan Cristopher Beard, ali nije ispunio očekivanja, te je ekspresno otišao. Prije njega je došao i još jedan tamnoputi Amerikanac, 27-godišnji, 199 centimetara visoki Keron Billinger, koji je trebao pomoći na pozicijama tri i četiri, ali ni od njega ništa...

Dubrovnik ide dalje. Nastavlja se uigravati. Prvi službeni korak u novoj sezoni nije mu bio uspješan. Poskliznuo se na startu natjecanja u Kupu 'Krešimir Ćosić', i to kod kuće izgubivši od Omiš Čagalj Toursa, ali ne boli ga previše. Prvenstvo je jedino o čemu se razmišlja u Gospinom polju, a ono kreće zadnji vikend u rujnu. Cilj je visok – plasman u najveći rang.

Poraz od Omišana pokazao je što ne valja, što treba popraviti, te što mu nedostaje da sutra lakše preskoči letvicu. Ostaje vidjeti hoće li uprava, kad je već propao posao s Davisom, a s obzirom na cilj, povući neki drugi potez.

Još je točno deset dana do 1. kola nove sezone u drugom razredu. Dubrovnik starta u Zagrebu, kod Hermes Analitike, a zatim će opet dočekati Omiša u Gospinom polju. Tad za bodove.

18. travanj 2024 02:50