StoryEditorOCM
KošarkaPOČELA EUROLIGA |

NITKO IZ GRADA NE IGRA OVE SEZONE, ALI SUDI Radović glavna zviždaljka ogleda u kojem je praznih ruku ostao Real Madrid

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2020. - 00:51
Sreten Radović i Felipe Reyes, legendarni igrač Real Madrida (prosinac 2017. u Madridu, kad je gost u Euroligi bila Barcelona) foto: Tonči Vlašić
Počela je nova sezona košarkaške Eurolige. Nakon toliko sezona nema pod koševima niti jednog Dubrovčanina, a u njoj su igrali ne samo Nikša Prkačin u dresu Cibone, Efesa i Panathinaikosa, pa Lukša Andrić (Cibona, Galatasaray i Cedevita), već i Hrvoje Perić u dresu Unicaje u sezoni 2011./12., te, naravno, Ante Tomić igrajući prvo dvije i pol sezone s Real Madridom, a nakon toga punih osam sezona u dresu Barcelone za koju je jedne sezone, prije nego se otisnuo na drugu stranu Atlantika, te postao prvi Dubrovčanin u najjačoj svjetskoj ligi, NBA-u, nastupio i Mario Hezonja.

Tomić je u Euroligi ostavio najveći trag. Odigrao je čak 283 utakmice (osmi svih vremena, Felipe Reyes je odigrao najviše, 352), postigao 2780 koševa (59,3 posto šut), imao 1545 skokova, 470 asistencija, 155 blokada i 134 ukradene lopte... Četvrti je svih vremena po mjestu u startnoj petorci (232 utakmice, najviše Paulius Jankunas 271), 12. po minutama provedenim u igri (5858 minuta i 11 sekundi), deseti po postignutim koševima, četvrti skakač svih vremena, prvi po postotku ubačaja za dva poena...

Međutim, neće ni ova sezona proći bez Dubrovčanina, a za to je 'kriv' Sreten Radović, jedan od najboljih europskih sudaca, koji je na startu nove sezone bio glavni sudac ogleda između Baskonie i Real Madrida, akualnog prvaka Španjolske i najtrofejnijeg ne samo španjolskog kluba, već jedinog kluba s dvoznamenkastim brojem naslova prvaka Europe. Real Madrid je deset puta bio prvak Europe. Zadnji put 2018. godine. Baskonia je dobila ogled sa 76:63.

Dakle, pišemo, 1. kolo odigrano, Radović - prva odsvirana utakmica u sezoni 2020./21. u najelitnijem europskom klupskom natjecanju pod koševima. Bit će toga još. Godinama je dubrovački sudac u 'igri' gotovo svako kolo.
19. travanj 2024 10:50