StoryEditorOCM
KošarkaKUP HRVATSKE 'KREŠIMIR ĆOSIĆ' KOŠARKAŠA

NIŠTA OD OSMINE FINALA Bez Došena, Primorca, Mustapića, na kraju i bez Dubelja, Petrovića i Vodopije...

30. studenog 2019. - 18:18
Košarkaši Dubrovnika nisu uspjeli izboriti osminu finala Kupa Hrvatske 'Krešimir Ćosić'. Tri dana nakon pobjede u Čakovcu protiv Međimurja, vodećeg sastava Druge hrvatske lige – sjever, poraženi su u drugom krugu s 97:89 u Puli od Pule 1981., sastava, koji je, kao i Dubrovnik, član Prve hrvatske lige.

Dubrovnik je dobio prvu četvrtinu s osam koševa razlike (28:20), a domaćin istom razlikom drugu četvrtinu (25:17). U trećoj opet bolji Dubrovnik (25:23). Pula 1981. zadnju četvrtinu otvorila s 10:0, a nakon što je minutu i pol prije kraja utakmice Dubrovnik došao na koš zaostatka, zaključila je utakmicu sa 7:0 te izborila prolaz dalje.

Pet minuta prije kraja Dubrovnik je ostao zbog pete osobne bez Petra Dubelja, potom vrlo brzo i bez Antoniia Petrovića, a na kraju i bez Ivana Vodopije. Trener Željko Vreća zbog ozljeda nije mogao računati na centra Mladena Primorca, te na Nikolu Došena. Nije bilo ni Tonija Mustapića. 

Vodopija je bio prvi strijelac (23 koša) i skakač Dubrovnika (12 skokova), Petar Koprivica i Dubelj su imali po šest asistencija, a jednu manje Vlaho Raguž. Dubelj je ubacio 19 koševa i imao pet skokova, Raguž je postigao 12 koševa te imao četiri skoka, Ivan Perković je ubacio 18 koševa, imao tri skoka i četiri asistencije, Paolo Antonio Urukalo je utakmicu zaključio sa 7 koševa, Niko Stasjuk i Jakov Vujičić s po 4, a Petrović s 2 koša.
20. travanj 2024 00:42