StoryEditorOCM
KošarkaŽENSKI KOŠARKAŠKI KLUB RAGUSA

NIŠTA NOVA, NIŠTA NOVA Tko je najbolji u Dalmaciji? - Ragusa!

14. siječnja 2020. - 17:41
Hrvatski košarkaški savez je postavio uvjet - svi prvoligaši moraju nastupati u državnom prvenstvu i s djevojčicama do 13 godina. Nas ova odluka nije zatekla budući smo posljednjih sezona prisutni u svim natjecanjima svih uzrasnih kategorija – istaknula je Alma Majstorović, trenerica mlađih uzrasta Ženskog košarkaškog kluba Ragusa, koje su se u posljednjih nekoliko sezona 'nakrcale' medaljama. Ragusa je 2017. bila državni prvak u uzrastu do 11 godina, godinu poslije doprvak, osvajala medalje i s uzrastom do 13 godina... 

- Odluka HKS-a doprinosi razvoju ženske košarke. Pozdravljamo ovakvu odluku, koja je za rezultat imala da samo u našoj regiji, južnoj skupini, imamo ove sezone osam klubova. Osim nas igrali su Šibenik, Split, Košarkaška akademija Žana Lelas, Zadar, Dugopolje, Otok Murter i Vodice - dodala je Majstorović, koja je skupa s Cvetanom Matić radila dan/noć s mlađim uzrastima, i to uspješno. Potvrđuju to rezultati i ove sezone. Djevojčice Raguse do 13 godina su projurile regijom Jug. Bez poraza su osvojile prvo mjesto. Dobile su svakog suparnika po dva puta.

- Dobili smo svih 14 utakmica. Drugi put smo prvaci Dalmacije u ovoj uzrasnoj kategoriji. Zahvaljujući ovom uspjehu plasirali smo se među osam najboljih u državi te nas čeka sad turnir poluzavršnice prvenstva Hrvatske, koji se igra od 7. do 9. veljače. Gdje će se igrati još se ne zna. Još ne znamo ni suparnike. Znamo samo kako će to biti prvaci regija Istok i Zapad, te drugoplasirana ekipa iz regije Centar – rekla je trenerica Raguse.

Dubrovački klub je naslov prvaka Dalmacije osvojio igrajući u sastavu: Iva Tokić, Martina Lončar, Lući Jeić, Sara Begić, Andrea Milat, Una Majstorović, Dolores Stabile, Leona Marković, Lea Vodopić, Ivana Giljača, Greta Prkoča i Ani Kisić.

FOTO Ragusa, prvakinje Dalmacije (U13), sastav koji je igrao zadnje kolo u Šibeniku – gornji red s lijeva, trenerica Alma Majstorović, Luči Jeić, Dolores Stabile, Lea Vodopić, Leona Marković i Martina Lončar, donji red: Iva Tokić, Ani Kisić, Andrea Milat, Unam Majstorović i Sara Begić.
19. travanj 2024 02:59