StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVČANIN NA KORAK DO NASLOVA PRVAKA EUROPE

Ne želim opet igrati za treće mjesto – rekao je Mario Hezonja u najavi polufinala protiv Barcelone, i neće!

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2023. - 22:00

Osvajanje Eurolige moj je san. Kad sam došao u Real rekao sam da sam tu zbog titula. Hranim se pobjedničkim mentalitetom koji vidim u svlačionici. Bio sam malo dijete kad su Fernandez, Rodriguez i Llull igrali, a vidjeli ste i sada koliko energije imaju. Ako te to ne motivira i ako nemaš strast, onda ne bi trebao biti tu – istaknuo je Mario Hezonja uoči Final foura Eurolige u Kaunasu.

Nije 28-godišnji Dubrovčanin, jedini hrvatski košarkaš u završnici, prvi put na Final fouru. Ovo mu je treći. Prva dva je bio s Barcelonom.

- Bio sam u Londonu i Milanu (op.a. 2013. i 2014.), izgubili smo u polufinalu oba puta. Igrao sam i za treće mjesto i ne želim opet! Lijepo je vratiti se na Final Four. Sjajan je to doseg, ali Realov je cilj borba za naslov, a ne samo sudjelovanje – istaknuo je u najavi.

Pobjednik ligaškog dijela Olympiacos je u prvom polufinalu dobio AS Monaco sa 76:62, a u drugom polufinalu Hezonja je s Realom svladao Barcelonu, najvećeg rivala, sa 78:66, te će protiv sastava iz Pireja igrati u nedjelju, 21. svibnja, za naslov prvaka Europe.

Realov div Walter Tavares sjajan (20 koševa, 15 skokova i 3 blokade). Hezonja po valorizaciji drugi igračl Reala (14 koševa, 9 skokova i 2 ukradene lopte).

Andro Knego je bio kapetan Cibone koja je 1985. godine osvojila naslov prvaka Europe, tad je igrao još jedan Dubrovčanin -. Adnan Bečić. Hezonja je na korak do tog uspjeha.

25. travanj 2024 19:33