StoryEditorOCM
KošarkaDUBROVAČKI VJESNIK NA EUROBASKETU U RUMUNJSKOJ

NAMUČILI SMO PRVOG FAVORITA Popović: 'Po ne znam koji put ova Hrvatska protiv Španjolaca pokazuje da može!'

Piše PSD.
5. rujna 2017. - 22:34

CLUJ Tekst i slika: Tonči Vlašić

Teško je reći da smo zadovoljni nakon poraza, ali smo pokazali zube glavnom favoritu. Možemo biti zadovoljni kako smo igrali većim dijelom utakmice. Na kraju smo možda krenuli previše solirati... Najvažnije je da se dižemo i da smo dobili drugi par igrača koji su iznijeli teret u trenucima dok sam ja igrao slabije nego u prve tri utakmice. Tko god bude naš suparnik u osmini finala iz skupine 'D', bit će teško - rekao je Bojan Bogdanović nakon što je Španjolska zaustavila Hrvatsku u Cluju.

Prvi favorit Eurobasketa slavio je sa 79:73, ali nije uspio 'ubiti' naše, kao što je o napravio u prve tri utakmice protiv Crne Gore, Češke i Rumunjske. Naprotiv, bila je to utakmica u kojoj je odličila jedna lopta. Naši su, s obzirom na snagu suparnika i unatoč porazu, prvom nakon tri pobjede (dobili su u prva tri nasupa Mađarsku, Rumunjsku i Crnu Goru te osigurali osminu finala), izgledali protiv Španjolske najbolje u Cluju.

- Kad smo se skupili na pripremama, izbornik je rekao da nam je važan samo jedan datum – 10. rujna. Dakle, mi se spremamo za to i dat ćemo sve od sebe da tog dana, kada se igra osmina finala, kad počinje završni dio, budemo pravi. Psihološki u porazu ne možeš biti zadovoljan, ali mislim da trebamo biti ponosni na način na koji smo se borili i igrali protiv Španjolske. Po ne znam koji put ova Hrvatska protiv Španjolaca pokazuje da može. Dakle, imamo odgovor, nadam se da ćemo imati odgovor i protiv drugih ekipa. Nije izgledalo sjajno prve dvije utakmice u Cluju, treću je bilo već malo bolje, a protiv Španjolske smo unatoč nekoliko crnih rupa uspjeli doći u egal završnicu - istaknuo je Marko Popović.

U srijedu, 6. rujna, slobodan je dan u Cluju. U četvrtak, 7. rujna, igramo protiv Češke. Nakon toga Hrvatska ide u Istanbul gdje osminu finala igra u nedjelju, 10. rujna. 

Hrvatska – Španjolska 73:79
CLUJ Polyvalent dvorana. Gledatelja 6.089. Suci: Tolga Sahin (Italija), Panagiotis Anastopoulos (Grčka) i Nicolas Maestre (Francuska).
HRVATSKA: Krušlin, Popović (11), Simon (9), Šarić (18), Ukić, Žorić (6), Planinić, Bender (4), Buva, I. Ramljak, Tomas (10), Bogdanović (15). Izbornik: Aleksandar Petrović. 
ŠPANJOLSKA: P. Gasol (11), Rodriguez (12), Navarro, Rubio (13), M. Gasol (9), W. Hernangomez (2), Sastre (6), Vives, Oriola (5), San Emeterio (12), J. Hernangomez (9). Izbornik: Sergio Scariolo. 
Četvrtine: 20:21, 12:17, 22:15, 19:26.

20. travanj 2024 13:29