StoryEditorOCM

MEMPHIS, PIŠE SE, NIJE GRIZZLIES ZA HEZONJU Ako je točno, za koga će zaigrati Dubrovčanin u novoj sezoni?

Piše Tonči Vlašić
12. prosinca 2020. - 00:11
Neće Mario Hezonja igrati za Memphis Grizzliese – piše to, ističe se, uvijek dobro informirani novinar i insajder Shams Charania s The Athletica, koji je dojavio kako su Memphis Grizzliesi otpustili Dubrovčanina. Charania je dodao i kako je za očekivati da će mnoge momčadi pokazati interes za Hezonjinim uslugama po završetku trening-kampova.

Nije to, ističe se, ništa novo - puno je signala dolazilo iz tabora Grizzliesa kako ipak neće zadržati hrvatskog košarkaša u svojim redovima. Hezonja je uoči sezone pokupio gotovo dva milijuna dolara vrijednu opciju koju su mu prilikom potpisivanja ugovora dali Portland Trail Blazersi, no ubrzo nakon toga je razmijenjen u redove Memphisa. Gaža nije potrajala dugo, a dojam je kako ni Hezonja nije bio presretan premještajem.

Uz sve to se naglašava kako peti pick drafta 2015. godine nakon pet godina igranja u NBA ligi i dalje nije pokazao, ostvario ili kako god, svoj puni potencijal i još uvijek spada u kategoriju „what if”. U skladu s kvalitetom odgovora koji ponudi u ovoj sezoni, u tom smjeru će i ići njegova buduća karijera. Prošle godine Hezonja je odigrao najmanji broj utakmica (53) otkako je stigao u ligu, imao je najmanji prosjek poena od 4,8 po susretu, najmanje asista 0,9 i najgori defenzivni rejting od 114,2 (doduše i najbolji ofenzivni rejting od 104,7). Unatoč tome, činilo se kako mu se svidjelo okruženje Portlanda, ali sreća nije dugo potrajala.

Sad, ako je Charania u pravu, treba vidjeti u kojem će to NBA klubu igrati Hezonja iduće sezone, ili će se možda odlučiti za povratak u Europu?
19. travanj 2024 15:30