StoryEditorOCM
KošarkaOGLASIO SE DUBROVČANIN

Mario Hezonja za SportKlub nakon pobjede protiv Partizana u Beogradu: ‘Ja da sam ovdje, isto bi se derao protiv Madrida!’

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2023. - 01:54

Real je preživio prvu meč loptu Partizana u ‘paklu’ beogradske Štarke Arene, srpski mediji pišu kako je samo odgodio slavlje sastava trenera Željka Obradovića, međutim, nakon 82:80 i činjenice kako se kraljevskom klubu vratio Walter Tavares, kako je sjajnu utakmice odigrao i Nigel Williams-Goss, kako je Mario Hezonja bio po valorizaciji drugi igrač sastava iz Madrida...

Uz to kad se zna kako Kevin Punter, kapetan i najbolji igrač Partizana, neće zbog kazne moći igrati ni u četvrtak, u četvrtoj utakmice četvrtfinalne serije...

Hezonja je nakon prve pobjede Reala u četvrtfinalnoj seriji protiv Partizana, koji je dobio obje utakmice u Madridu, stao pred kamere SportKluba.

- Cijeli svijet zna kakva će biti atmosfera ovdje. Jedni od najboljih navijača na svijetu, klub također. U situaciji smo kakvoj jesmo. Znali smo svi da ćemo biti dočekani kako smo dočekani. Ali, kapa dolje svima, stvarnom bez ikakvih problema. Navijaju ljudi za svoju ekipu. Što drugo očekivati. Ja da sam ovdje, isto bi se derao protiv Madrida – razvukao je osmijeh Hezonja, a zatim o utakmici: Bravo za njihovu ekipu isto, odigrali su odlično. Imali smo previše grešaka na početku, morat ćemo sutra na treningu vidjeti kako ćemo se pripremiti za utakmicu u četvrtak, izaći i pokušati opet pobijediti – istaknuo je Hezonja.

Partizan je imao +15 pred kraj prvog dijela. Kako se Real vratio?

- Izmjene. Ušli su momci s klupe, podigli su razinu u obrani. Znali smo da više što igramo u napadu, mislim da je to jako bitno za nas, kakva smo ekipa i kako smo napravljeni. Malo pomalo smo podizali razinu, oni su promašili dosta šuteva i stizali smo ih malo pomalo i na kraju ih uspjeli pobijediti.

U četvrtak je novi susret i to ponovno u beogradskoj Štark areni. Dvojici igrača je istekla kazna. Partizan će tako biti jači za Matthiasa Lessorta i ima priliku pobjedom otići na Final four, a Realu se vraća Gabriel Deck. Može izjednačiti, te izboriti majstoricu u Madridu.

- Ako o ovoj utakmici pričamo u superlativima, zamislite kako će biti u četvrtak. Njima jedan igrač više, odmah razina više, nama Deck, odmah razina više. Bit će još bolja utakmica.

image

Mario Hezonja protiv Partizana u beogradskoj Areni

Tonči Vlašić/

Hoće li se nakon ovog lakše (mirnije) spavati?

- Spavamo mi lagano, možda nam je to i problem nekad... Sve je u redu. Nikakvih problema nismo imali. Kapa dole treneru Željku Obradoviću na svemu što je govorio nakon Madrida, smirivao situaciju, te igračima Partizana. Znao sam da neće biti problema. Kapa dole svima, i za navijanje, i za klub kako nas je dočekao – naglasio je Hezonja, koji je prošli mjesec, kad je Real bio gost u ligaškom dijelu Eurolige dočekan pljeskom od strane navijača Partizana. Sad, budući je i on bio akter tučnjave u Madridu, okršaja s Partizanom, dočekali su ga zvižduci.

Dubrovčanin je u trećoj utakmici, prvoj u Beogradu, pogodio tricu za prvo vodstvo Reala (54:53), svojim jedanaestim i dvanaestim košem iz slobodnih bacanja potvrdio pobjedu (Real je poveo s nedostižnih 82:77 jedanaest sekundi do kraja). Ukupno je ubacio 12 koševa, bio treći strijelac Reala, ali sa čak 14 skokova prvi skakač utakmice. Pogodio je 4 od 10 šuteva iz igre, te 3 od 4 slobodna bacanja. Imao je i 3 asistencije, dok je bio na parketu, a igrao je čak 37 minuta i 10 sekundi, Real je bio bolji od Partizana s 12 koševa razlike. Nitko bolji po tome od njega...

18. travanj 2024 08:03