StoryEditorOCM
KošarkaKVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Mario Hezonja, Roko Prkačin i ostali gosti Luke Dončića i ekipe, može li Hrvatska utišati pune Stožice?

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2022. - 10:52

Može li Hrvatska do Svjetskog prvenstva? Dva su kola do kraja prvog kruga kvalifikacija, a pogled na poredak skupine ‘C’ nije dobar, iz našeg kuta. Zadnji smo sa samo jednom pobjedom i tri poraza. Suprotan učinak ima Finska na vrhu, dok su Slovenija i Švedska u sredini, na preostale dvije pozicije koje uz prvu vode u daljnje natjecanje, i to polovičnim učinkom.

Hrvatska je u zadnjem trećem ‘krugu’ skupine u daleko jačem sastavu nego je to bila u prva dva, nego u prve četiri utakmice kad je kod kuće izgubila od Slovenije i Švedske, u gostima kod Finske, te izborila super važnu pobjedu kod Švedske (i to s većom razlikom nego je izgubila kod kuće).

Sad s Bojanom Bogdanovićem, Ivicom Zubcem, Mariom Hezonjom, njih, i ne samo njih nije bilo do sad u kvalifikacijama, čeka posljednji krug u kojem ide kod Slovenije, koja je također jača nego u prva dva kruga. Došao je Luka Dončić, a njegov dolazak je mobilizirao susjede, vratio se i Goran Dragić, ‘dežela’ je zbog toga na nogama, te su ulaznice za ogled susjeda prodane u tren. Gotovo 13.000 gledatelja, više od 90 posto bit će uz domaćina.

Slovenija u zadnjem krugu ima još gostovanje kod Švedske, Hrvatska dočekuje Finsku. Prije nego će krenuti večeras ogled u Ljubljani, znat će se kako je završila utakmica Finska – Švedska. Naši će navijati za Finsku, potom i za Sloveniju kad bude kod Švedske, koja, ako izgubi obje, naši i sa samo jednom pobjedom prolaze dalje. S dvije pobjede smo sigurno u idućem krugu kvalifikacija.

- Iza nas su dobre pripreme i mislim da smo jako motivirani za utakmicu sa Slovencima. No, kao i uvijek, igra će biti puno drugačija nego što je bila na pripremama za nju. Pogotovo jer suočit će se i s nama košarkaš, poput Luke Dončića za kojeg se uvijek teško pripremiti – rekao je hrvatski izbornik Damir Mulaomerović.

- Kako zaustaviti Luku Dončića? Svi moraju pomoći. Međutim, Slovenija nije samo Dončić – naglasio je Mulaomerović.

HRVATSKA U STOŽICAMA

Toni Perković, Goran Filipović, Roko Prkačin, Mario Hezonja, Lovro Gnjidić, Tomislav Zubčić, Dragan Bender, Mateo Drežnjak, Roko Rogić, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić i Bojan Bogdanović

- Hrvatska ima dobru momčad. Bogdanović, Zubac i Hezonja su tri jako opasna igrača. Posebno Bogdanović, koji je vođa momčadi. Uvijek sam bio iznenađen kad sam igrao protiv njega u NBA da ga njegova momčad nije više koristila. Mislim da ćemo se na Bogdanovića morati fokusirati... – rekao je na konferenciji za novinare Dončić.

Slovenija i Hrvatska svoj 37. međusobni ogled počinju u rasprodanim Stožicama u 20.15 sati (Sport Klub). Hrvatska je uspješnija – 19 pobjeda, ali zadnje tri su dobili Slovenci.

18. travanj 2024 02:55