StoryEditorOCM
KošarkaVTB LIGA

Mario Hezonja je bio najbolji protiv Zenita, je li to bila njegova posljednja utakmica u dresu Unicsa?

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2022. - 23:13

Mario Hezonja je bio prvo ime Unicsa u derbiju VTB lige, ali njegovih 27 koševa, 10 skokova, 3 asistencije za 38 minuta na parketu nije bilo dovoljno za uspjeh protiv Zenita kod kuće. Dubrovčanin je pogodio 9 od 18 šuteva iz igre, te svih pet slobodnih bacanja.

Ogled dva sastava, koja su igrala Euroligu, koje su zbog rata u Ukrajini i izrečenih sankcija doživjela određene promjene u svojim sastavima, pripao je s 84:80 momčadi iz Sankt Petersburga, koja je prva uspjela slaviti u Kazanju ove sezone u VTB Ligi.

U sastavu Zenita, kojeg vodi španjolski stručnjak Xavi Pascual, sjajan je bio Sergey Karasev, koje je ubacio sedam trica iz deset pokušaja, postigao ukupno 26 koševa (Zenit je ubacio ukupno dvanaest trica), a istaknuli su se i Amerikanci, Jordan Loyd i Jordan Mickey, koji su utakmicu zaključili s 14 koševa odnosno 11 koševa i 7 skokova. Kod Unicsa, u sastavu kojeg vodi Velimir Perasović, Nigerijac Tonye Jekiri je postigao 17 koševa, imao 5 skokova i 3 blokade, dok je Amerikanac OJ Mayo imao 8 koševa, 2 skoka i 3 asistencije.

Unics je i dalje prvi, ali sad vrh dijeli s CSKA, oba sastava imaju po 14/3, dok je Zenit treći s 12/4 i utakmicom manje.

Mediji pišu kako stranci u Rusiji, među njima i Hezonja, čekaju odluku, tj. potvrdu kako se Euroliga nastavlja bez ruskih klubova, odluka pada u utorak, 22. ožujka, te kako će nakon toga otići u neki novi klub. Španjolski mediji pišu kako je nekoliko njihovih klubova zainteresirano za Dubrovčanina, kojeg bi rado vidjeli i bogati turski, te grčki klubovi...

24. travanj 2024 21:50