StoryEditor
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

KINEZI OPET UPUTILI POZIV Huān yíng (dobro došli) košarkaši Dubrovnika!

Piše Tonči Vlašić
19. studenog 2019. - 14:37
Prošle godine su na turneji po Kini bile košarkašice Raguse, ove godine košarkaši Dubrovnika, koji će ići i 2020. godine.

- Nije nas iznenadio novi poziv. Još za vrijeme turneje, koju smo imali krajem svibnja, budući su bili više nego zadovoljni s nama, organizatori, Košarkaški savez Kine, rekli su kako bi voljeli da opet dođemo. Prije neki dan su se javili. Ponudili su nam tri termina, prvi u siječanju, drugi u travnju te treći u svibnju. Prihvatili smo posljednji termin jer će tada sezona biti završena - rekao je Darko Kunce, šef struke Košarkaškog kluba Dubrovnik, koji je već šest puta bio sudionik kineske turneje.

Četiri puta je Kunce, dugi niz godina instruktor Hrvatskog košarkaškog saveza, na turneju vodio jednu selekciju hrvatske reprezentacije, dok je jednom bio u ulozi 'domaćina' kao izbornik ženske reprezentacije Kine.

- Osim nas nastupit će krajem svibnja 2020. jedna selekcija iz Litve, te jedna selekcija domaćina, koje, još se ne zna, kao što je sad nepoznanica i četvrti sudionik naše turneje. Međutim, vrlo brzo će se sve znati. Naime, svaka turneja je ista. Jedna selekcija domaćna te tri gosta. Ukupno svatko odigra devet utakmica, po tri na svakom od tri turnira, koja se igraju u tri različita grada. Na svakom turniru i u svakom gradu igramo protiv istih suparnika - podsjetio je Kunce. 

Košarkaški klub Dubrovnik s ovogodišnje turneje po KIni posebno pamti uspjeh ostvaren u gradu Shuozhou protiv reprezentacije domaćina do 19 godina, koja se tada pripremala za nastup na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj. Pobjedu 93:83 izborili su pred više od 10.000 gledatelja!

Izdvojeno