StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI KLUB DUBROVNIK

KINESKA POŠTA Dubrovnik naštimao ruku protiv Crvene zvezde, ubacio 18 trica te podigao pokal za drugo mjesto

1. lipnja 2019. - 12:50
Na prvom turniru posljednji, bez pobjede, ali u svakoj od tri utakmice tako blizu.

- Vjerujem kako će biti bolje kad se uigramo – istaknuo je Darko Kunce, trener Dubrovnika, koji u Kinu nije mogao ići kompletan, u sastavu koji je iznio sezonu, te je posegnu za pojačanjima kako ne bi bio 'kanta za napucavanje' na kineskoj turneji. Uz kvartet svojih juniora (Filip Vujičić, Petar Koprivica, Niko Stasjuk i Antonio Petrović) i dvojice seniora (Toni Mustapić Jure Boban) dres Dubrovnika su obukli Domagoj Vrkić, Krešimir Radovčić, Ivan Perković, Marko Šarac i Marin Mihalić. 

Drugi od ukupno tri turnira Dubrovnik je počeo pobjedom, ali pobjedom ga je i zaključio. Prvo je pred 10.000 gledatelja dobio domaćina, reprezentaciju Kine do 19 godina koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj, a na kraju pred 12.000 gledatelja selekciju Crvene zvezde do 19 godina. Na trećem turniru želja mu je dobiti trećeg preostalog sudionika ciklusa – selekciju Litve sastavljenju od većine iskusnih igrača prvoligaških klubova. Na oba turnira Dubrovnik je bio blizu pobjede protiv sastava koji je bio najbolji na oba turnira. Na prvom je šutitrao tricu za izjednačenje, ali nije pogodio, a na drugom je opet bilo neizvjesno do samog kraja (69:64).

Pobjedom 95:86 ( 32:19, 22:20, 15:29, 26:18) protiv igrača do 19 godina Crvene zvezde osigurao je Dubrovnik drugo mjesto na drugom turniru.

- Sa pogođenih 18 trica od 33 pokušaja i uz požrtvovnu igru u obrani Zvezda nije imala nikakve izglede. Odigrali smo najbolju partiju dosad u kojoj su sudjelovali svi igrači – istaknuo je Kunce.

Radovčić je bio prvi strijelac s 30 koševa, Vujičić je ponovo ostvario 'double double' (17 koševa i 14 skokova),  Šarac je postigao 23, Mustapić 11, Boban 5, Vrkić 4, Mihalić 3 te Perković 2 koša.
20. travanj 2024 01:24