StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Rekord Filipa Vujičića protiv Rekord Tima!

12. svibnja 2019. - 03:15
Dubrovnik je na krilima Filipa Vujičića ostvario uspjeh na startu polufinalnog turnira juniorskog prvenstva Hrvatske. Bio je bolji u skupini 4, koja se igra u Domu košarke Cedevita u Zagrebu, od Rekord Tima s 87:65. Reprezentativac Dubrovnika je imao je protiv pobjednika skupine Istok valorizaciju čak 49! Ostvario je sjajan 'double double': 33 koša i 23 skoka. Plus je imao 5 asistencija, 3 osvojene lopte i 3 blokade.  

Antonio Petrović je uspjehu Dubrovnika, koji je bio četvrti u regiji Jug, doprinio s 18 koševa, 8 skokova, 5 asistencija, 3 osvojene lopte i blokadom, dvoznamenkasti u napadu bio je i Petar Koprivica (13 koševa, 4 skoka i 3 asistencije). Luka Kriste je postigao 7, Jakov Vujičić 6, Niko Stasjuk 5, Ivan Bogdanović 3 te Karlo Kalafatović 2 koša. Još je pod vodstvom trenera Darka Kunce igrao Boško Pijević. Boje Dubrovnika brane još Leonardo Ferri i Frano Maštrapa. Preostala dva suparnika u skupini 4 su riječki FSV te domaćin, Cedevita. U drugoj utakmici 1. kola Cedevita je sa 110:64 dobila FSV.

Prva dva mjesta u skupini vode u polufinale u kojem će igrati i dva najbolja sastava skupine 3 u kojoj su Split, Bosco, Rudeš i Koprivnica. Pobjednik skupine 3 za finale igra protiv drugog iz skupine 4 te drugi iz skupine 3 protiv pobjednika skupine 4. Pobjeda u polufinalu vodi na završni turnir prvenstva Hrvatske, Final four.

Drugi polufinalni turnir igra se u Sinju (skupina 1: Cibona, Šibenik, Podravac i Alkar, te skupina 2: Kvarner 2010., Zadar, Dubrava i Vinkovci).
20. travanj 2024 01:20