StoryEditor
KošarkaPREMIJER LIGA (Ž) |

IDEMO JOŠ JEDNOM UZET OBA Katarina Čagalj, kapetanica Raguse, braniteljica naslova: ‘Jedva čekam utakmicu popodne kod Splita da vidim gdje smo!‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 11:41
Katarina Zarač preuzima na splitskim Gripama zlatne medalje za osvojeni Kup Ružice Meglaj RimacTonči Vlašić

Sjećate se kako je završila prošla sezona? Pobjedom Raguse i u prvenstvu, Katarina Čagalj je nakon pokala Kupa Ružice Meglaj Rimac podigla i pokal prvaka. Oba su danas u vitrinama kluba, oba su po prvi put osvojena. Sezona 2020./21. je povijesna za dubrovačku, ne samo žensku košarku. Prvi trofeji, i to dupla kruna.

- To se ne zaboravlja – razvukla je osmijeh Katarina Čagalj jutri prije početka nove sezone, prije puta u Split. Ragusa je u 1. kolu gost Splita. 

- Pretpostavljam kako nećemo sad o prošloj sezoni jer počinje nova, a što ćemo u novoj? Idemo osvojit, tj. idemo obranit naslove. Bit će teško, ali zar je bilo lako osvojiti ih prošle sezone. Nije.

image
Sezona 2020./21. pamtit će se po duploj kruni košarkašica Raguse
Tonči Vlašić

Liga je opet u jednom komadu. Prošle sezone se prvi dio igrao po skupinama, zatim u drugom krugu je bila Liga prvaka, te Liga za ostanak. Dvije najbolje ekipe Lige prvaka su igrale finale doigravanja za prvaka: Ragusa – Medveščak čistih 3:0!

- Čekaju nas 22 utakmice. Prvi cilj je biti među četiri najbolje, koje će igrati doigravanje za prvaka. Polufinale se igra na dvije dobivene, a finale na tri. Lani je bilo pet ekipa iz Dalmacije, sad su četiri. Ispao je Zadar. Došao je Brod. Tu su Šibenik, KAŽL, Split i mi. Imamo ići u Pulu, Rijeku, imamo Požegu, Osijek, Slavonski Brod, imamo u Zagreb, ne jednom, već tri puta.

Promjene su ekipi Raguse. Od ekipe koja je potpisala povijesni uspjeh valja oduzet kvintet: Ivona Matić i Matea Beletić (obje su zaključile karijeru), Josipa Silov (otišla vanka), Marija Pocrnjić, te Ana Vrsaljko, koja će u 1. kolu biti skupa s Ragusom na parketu splitske dvorane, ali sad u dresu Splita. Sjajna Zadranka je uistinu bila sjajna prošle sezone igrajući za Ragusu.

- Baš tako, sjajna. Jedva čekam utakmicu kod Splita da vidim gdje smo, a zatim dvoboj Vrsaljko – Romana Stojanović. Koja će to biti bitka pod oba koša. Obje odlične, ali sad na suprotnim stranama. Split nema samo Vrsaljko, ima malu Visković, te Brnas i Turić. Što se tiče ostalih ekipa, Pula se pPožega također, a ona igra i WABA ligu, Šibenik je doveo dvije igračice iz Srbije, tu je Trešnjevka, Medveščak je zadržao ekipu na okupu... To bi, naravno računajući i nas, trebao biti gornji dom.

Nina Pavić i Martina Kujundžija su dvije nove igračice u dresu Raguse.

- Nema Vrsaljko, nema Ivone. Dakle, niža smo ekipa, te bi trebale igrati brže. Počeli smo pravo trenirati od 1. rujna. Fizički smo odlično spremni. Radili smo s Body Balanceom. Što se tiče igre, ne mogu ništa reći jer smo imali samo jednu trening utakmicu, nažalost, samo jednu, i to tri dana nakon što smo počele raditi s loptom. Zato, ponavljam, jedva čekam da počne utakmica u Splitu, da vidimo gdje smo - rekla je 27-godišnja kapetanica Raguse, koja je u klubu 19 godina, a u prvoj ekipi od 2010. godine. 

1. KOLO PREMIJER LIGE

Subota, 2. listopada, Zagreb: Medveščlak – Brod na Savi (16.30 sati), Split: Split – Ragusa (17.45 sati), Pula: Pula Moviter – Mursa Osijek (18 sati), nedjelja, 3. listopada, Šibenik: Šibenik – Plamen Požega (17 sati), Zagreb: Trešnjevka 2009. – KAŽL (18.30 sati), srijeda, 6. listopada, Zagreb: Zagreb – FSV (20.30 sati).

image
Trenutak za povijest - Split, dvorana Gripe, 11. travnja 2021. godine - Katarina Zarač podiže pokal, Ragusa je pobjednik Kupa Ružica Meglaj Rimac, osvojen je prvi trofej u povijesti kluba
Tonči Vlašić
RAGUSA 2021./22.

Trenerica Cvetana Matić te Alma Msjtorović mogu računati na sljedeće igračice: Romana Stojanović, Tea Ivanišević, Martina Kujundžić, Paula Lobaš, Ella Majstorović, Carmen Miloglav, Paula Mojaš, Lucija Papić, Nikolina Pavić, Ani Putuca, Karla Radović, Karla Raguž Lučić, Iva Todorić, Iva Tokić, Katarina Čagalj, Inda Čustović i Danijela Đurić.

item - id = 1131758
related id = 0 -> 1137122
related id = 1 -> 1136325
23. listopad 2021 11:43