StoryEditorOCM
KošarkaITALIJA |

HRVOJE PERIĆ I DALJE NA APENINIMA Dubrovčanin u debiju za novi klub pobijedio stari

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2021. - 20:21

Hrvoje Perić je napustio prije neki dan Trst, odradio je do kraja kratki ugovor za talijanskog prvoligaša u koji se vratio nakon što zbog korone prošla sezona nije odigrana do kraja, a u koji je stigao u ljeto 2019. godine iz Venezie. Pozvali su ga dok se ne vrate ozlijeđeni igrači, i to je ugovor odradio više nego dobro. Svojim iskustvom, a za njim su godine i godine igranja za Split, Zadar, Unicaju, Benetton, Vanoli Cremonu i Veneziu, koju je odveo do naslova prvaka Italije i FIBA Eurocupa, opet je pomogao Trstu od kojeg se oprostio pobjedom protiv Cantu. Nakon toga se vratio u A2 talijansku ligu. Ne u redove Ferrara za koji je igrao krajem prošle godine, već je do kraja sezone potpisao za drugoligaša Benedetto XIV Cento. Zanimljivo, debi je imao ove nedjelje u domu novog kluba, i to ni manje, ni više nego baš protiv Ferrare.

Debi je bio uspješan. 36-godišnji Perić je s novom ekipom protiv stare slavio sa 78:72. Pobjedi je doprinio s 8 koševa, isto toliko skokova, te 4 asistencije, bio je peti strijelac, prvi skakač i drugi asistent Benedetto XIV Cento, koji je s 10 pobjeda i 10 poraza na petom mjestu crvene skupine A2 lige. Ferrara je ostala na 9 pobjeda. Perić je u igri proveo 24 minute. Pogodio je 3 od 7 šuteva iz igre, te 2 od 3 slobodna bacanja. 

Zanimljivo, Perić je slavio u i debiju za Ferraru, bilo je to 8. prosinca 2020. kod Eurobasketa Roma, pobjedi doprinio, kao i sad, s 8 koševa. Ukupno je za Ferraru u tri utakmice postigao 45 koševa, 15 po utakmici.

19. travanj 2024 18:15