StoryEditor
KošarkaKOŠARKA

HRVATSKA (PRVI PUT) ZLATNA NA SLOVENIA BALLU Ragusa sretna i ponosna zbog Elle Majstorović

20. kolovoza 2019. - 00:58
Hrvatske košarkašice su pobjednice Slovenia Ball-a 2019., neslužbenog Europskog prvenstva za igračice do 14 godina. U finalu su naše savladale s 55:53 Mađarsku, prije toga sa 68:53 u polufinalu Poljsku, a polufinale su izborile osvajanjem prvog mjesta u skupini u kojoj su imale tri pobjede (Sjeverna Makedonija 93:34, Latvija 74:54 i Mađarska 70:51) i jedan poraz, i to minimalan od Ukrajine sa 62:61.

Uspjehu Hrvatske, kojoj je ovo prvi uspjeh na Slovenia Ball-u, doprinjela je i 13-godišnja Ella Majstorović, košarkašica Raguse, koja je po učinku bila treća igračica hrvatske reprezentacije na turniru.

- Riječ je o turniru za igračice rođene 2005. godine i mlađe. Ella je rođena 2006. godine – i na tu činjenicu su ponosni u dubrovačkom klubu.

- Čestitamo Elli, ostalim igračicama, trenerima i cijelom stručnom stožeru reprezentacije na prvom zlatu naše reprezentacije na Slovenia Ballu– istaknuli su u Ženskom košarkaškom klubu Ragusa.

Ella je protiv Sjeverne Makedonije postigla 12 koševa, imala 7 skokova, 4 ukradene lopte, 1 asistenciju - bila je po valorizaciji prvo ime utakmice. Protiv Ukrajine s 13 koševa, 6 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte prvi strijelac, drugi skakač. prvi asistent i prvi kradljivac lopti Hrvatske, dok je protiv Latvije postigla 11 koševa, imala 7 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte – četvrti strijelac, drugi skakač, prvi asistent i kradljivac lopti. Protiv Mađarske u skupini Dubrovkinja je ubacila 3 koša, imala 4 skoka, 2 asistencije i 2 ukradene lopte. Potom je u polufinalu protiv Poljske postigla 7 koševa, imala 4 skoka, 5 asistencija i 4 ukradene lopte – bila po valorizaciji drugo ime Hrvatske i utakmice, a u neizvjesnom finalu protiv Mađarske odigrala je čitavu utakmicu, bez sekunde odmora te pobjedi zlata vrijednoj doprinjela sa 7 koševa, 3 skoka, 2 asistencije i 4 ukradene lopte. Hrvatska je u finalu gubila od Mađarske sa 17 koševa razlike, ali je uspjela napraviti preokret i slaviti.

Ella je u konkurenciji godinu dana starijih igračica bila po valorizaciji jedanaesta najbolja igračica turnira, s tri asistencije po utakmici treći asistent Slovenia Balla, a s 9 koševa po utakmici 16. strijelac neslužbenog EP-a za uzrast do 14 godina.
loading...

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 20:01