StoryEditorOCM
KošarkaBITKA ZA NAJVEĆI RANG

Hoće li Dubrovnik otvoriti u Sokolani šampanjac? Ivan Perinčić: ‘Treba ostati miran. Nikakva euforija!‘

Piše Tonči Vlašić
17. svibnja 2023. - 10:14

Ide Dubrovnik kod Ribola Kaštela, pokušat će večeras zaključiti sezonu, otvoriti šampanjac, te proslaviti povratak nakon deset godina u najveći rang.

Treba ostati miran. Nikakva euforija – kaže Ivan Perinčić, trener Dubrovnika.

Ne zaboravlja, naprotiv, podsjeća kako je Ribola Kaštela u 3. kolu Lige za pobjednika uspjela u svom domu biti bolja sa 71:57, te tako prekinula niz njegove momčadi od 23 prvenstvene pobjede za redom.

Filip Vujičić, Petar Dubelj, Ivan Vodopija i ostali izgubili su na startu sezone od Stoje u Puli, a nakon toga rušili sve pred sobom. Dobili sve utakmice do kraja ligaškog dijela, taj prvi dio zaključili s omjerom pobjeda i poraza 21/1, te Ligu za pobjednika otvorili s dvije pobjede.

Iako su već tad, pobjedom u 2. kolu Lige za pobjednika protiv Vrijednosnica Osijek u Gospinom polju gotovo osigurali prvo mjesto, iako su u dom Ribola Kaštela, dvoranu ‘Sokolana‘ došli bez Nikole Došena, nadigrani su u svim segmentima igre od domaćina, koji je uzeo svaku ničiju loptu, bacao se na glavu. Zbog toga ne čudi što Perinčić upozorava, te što u najavi nove utakmice ističe.  

Idemo odigrati jednu borbenu utakmicu - kaže trener Dubrovnika.

Prvi čin finala, koji je Dubrovnik u subotu dobio u svom domu, Gospinom polju s 86:67, pogotovo početak, bio je odličan. Utakmica je otvorena vodstvom 10:0, već u prvoj četvrtini je bilo 20 koševa viška…

- Od prve sekunde su moji igrači bili fokusirani na dogovor, govor tijela im je bio fantastičan. Sjajnom prvom četvrtinom usmjerili smo utakmicu u našu stranu. Obrana je opet bila ključ uspjeha. Odlična je bila reakcija igrača s klupe – čestitao je Perinčić svojim igračima.

- Međutim, treba nam još jedna pobjeda. Analizirali smo prvu utakmicu. Trebamo popraviti neke sitne detalje, koje smo uočili.

Ove sezone 4:1 u pobjedama za Dubrovnik protiv Ribola Kaštela, 1:1 u Sokolani. Početak utakmice u Kaštel Sućurcu je u 19 sati.

image

Dubrovnik – Ribola Kaštela

Tonči Vlašić/

ZABOK ČEKA

Ribola Kaštela ove srijede lovi pobjedu, kojom bi izborila majstoricu u Gospinom polju. Dubrovnik pak večeras pobjedom zaključuje finale, te osigurava plasman u najveći rang, HT Premijer ligu. Zabok je bio predzadnji sastav najvećeg ranga, te on čeka poraženog iz finalne serije Dubrovnik – Ribola Kaštela (tu se ne igra na dvije pobjede, već će slaviti tko bude uspješniji u dvije utakmice, doma - vanka).

05. lipanj 2023 15:48