StoryEditorOCM
Košarka‘BOMBA’ POD EUROPSKIM KOŠEVIMA

Grci se raspisali: Mario Hezonja ide u beogradski Partizan!?

Piše Tonči Vlašić
25. svibnja 2023. - 22:21

Raspisali se grčki mediji: Panathinaikos i Partizan žele dovesti već ovo ljeto Maria Hezonju, ali, ističe se, pitat će se Real Madrid budući s njim 28-godišnji Dubrovčanin ima ugovor još godinu dana.

Hezonja Real može napustiti samo ako dođe ponuda iz NBA lige, a ako ga želi neki drugi europski klub dovesti prije isteka ugovora, trebat će platiti veliki iznos, odštetu kraljevskom klubu. Koliku, ne navodi se, ali je očio riječ o velikom iznosu jer se postavlja pitanje imaju li Partizan i Panathinaikos taj novac.

U natpisima se ističe kako je Hezonja ljubimac navijača Panathinaikosa, ali i Partizana, kako ta ljubav traje godinama od kad je Dubrovčanin javno hvalio atmosferu koju naprave navijači ‘zelenih’ i ‘crno belih’. Srpski mediji nisu previše prostora posvetili natpisima iz Grčke. U njih je više pitanje hoće li ostati Kevin Punter ili ne u Partizanu, dok grčki mediji pišu, ako Punter ode, a Partizan bude i iduće sezone član Eurolige, tad je moguće da beogradski klub bude imao novaca za pokucati na vrata Reala te pokušati dovesti Dubrovčanina.

Što se tiče pak Panathinaikosa, navodi se kako ‘zeleni’ iduće sezone žele napasti završnicu Eurolige, vratiti se u vrh, u borbu za trofej, a ako je tako, onda to znači kako je klub iz Atene odlučio odriješiti kesu. Hezonja je već nosio dres Panathinaikosa s koji  je u sezoni 2020./21. osvojio duplu krunu. Potom je otišao u ruski Unics, a prošlo ljeto potpisao za Real s kojim je ove sezone osvojio prvo španjolski Superkup, a prije neki dan naslov prvaka Europe, a kojeg sad čeka borba za naslov prvaka Španjolske.

image

Mario Hezonja protiv Partizana u beogradskoj Areni

Tonči Vlašić/

Natpisi iz Grčke su, svi ističu, samo uvod u super zanimljivi prijelazni rok. Tko će u kojem sastavu igrati iduće sezone. Hezonja je nakon osvajanja naslova prvaka Europe, istaknuo je, okrenut borbi za najvažniji trofej u Španjolskoj.

20. travanj 2024 16:48