StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKAŠKI SPEKTAKL

GORDON LJUT TE NEĆE VIŠE ZAKUCAVATI NA ALL STAR WEEKENDU Trice odlučio zadnji šut!

Piše PSD.
16. veljače 2020. - 05:37
CHICAGO Tonči Vlašić

Dva visoka igrača su se pokazala najvještijima, a na kraju je vještiji bio Bam Adebayo iz Miami Heata te je ispred Domantasa Sabonisa iz Indiana Pacersa odnio pobjedu u natjecanju koje je uvedeno na NBA All Star Weekendu 2003. godine. Riječ je o sposobnosti vođenja lopte, prolaska prepreka s istom, dodavanja te šutiranja. Utakmica se završava u trenutku kad jedan od dvojice igrača na kraju ‘paralelnog slaloma‘ terenom pogodi tricu.

Subota je na košarkaškom spektaklu uistinu najzanimljivija, a ova u Chicagu je bila baš, baš zanimljiva. Osim spomenutog dvoboja Adebaya i Sabonisa, pa i dvoboja do finala, ‘ludo‘ je bilo i u tricama, te zakucavanjima. Trice su doživjele ove godine novost. Osim pet pozicija s po pet lopti, ‘niknule‘ su još dvije s po jednom loptom, i to neon zelenom, koja ja ne većoj udaljenosti, ali vrijedi 3 boda. ‘Šarena‘ je i dalje dva, dok su ostale po jedan.

Buddy Hield iz Sacramento Kingsa je odnio pobjedu ubacivši ‘šarenu‘ sa zvukom sirene u finalu. S njom je skupio 27 bodova, bod više od Devina Bookera iz Phoneix Sunsa. Treći je u finalu bio Davis Bertans iz Washington Wizardsa. Ukupno je osam igrača krenulo u lov za trofej.

Potom zakucavanje u kojem su oba finalista zaslužila pobjedu, Derrick Jones Jr. iz Miami Heata i Aaron Gordon iz Orlando Magica, ali, pravila su pravila, nema mogućnosti za dva prva mjesta, te je natjecanje u zakucavanju imalo čak ‘dva produžetka‘, a nakon toga je poraženi najavio kako je ovo bio njegov zadnji nastup u zakucavanju. 

Redom, Gordon je u finale ušao sa maksimalnih 100 bodova, za oba zakucavanja je dobio od svakog člana žirija desetku. Jones je finale izborio s 96 bodova, 46 za prvo, te maksimalnih 50 za drugo. Pat Connaughton iz Milwaukee BucksaDwight Howard iz Los Angeles Lakersa su ispali, a i oni su imali jedno baš, baš sjajno zakucavanje. Howard se opet obukao u Supermena, a to zakucavanje je posvetio Kobeju Bryantu, legendarnom košarkašu Lakersa, jednom od najboljih igrača u povijesti NBA lige, koji je tragično preminuo 26. siječnja ove godine u 41. godini života.

Potom finale zakucavanja. Jones je izveo novo zakucavanje kroz noge, ovoga puta preko čovjeka nakon dodavanja od table, a Gordon je napravio nevjerojatan okretom poslije dodavanja od ruba table. Zatim je Jones. Jr. preskočio dvoje ljudi te zakucao kroz noge, a i Gordon se okrenuo za 180 stupnjeva te zakucao preko Chance the Rappera na drugi obruč. Zatim se Jones Jr. odrazio gotovo s crte slobodnih bacanja te je dobio tri desetke i dvije devetke nakon čega je Aaron Gordon preskočio 228 centimetara visokog Senegalca Tacka Falla iz Boston Celticsa, ali za to je dobio samo dvije desetke, i tri devetke. Derrick je tako slavio, a Gordon nije skrivao nezadovoljstvo odlukom žirija. Najavio je kako se neće više biti sudionik natjecanja u zakucavanju.

Najsretniji je, kažu, bio nakon finala Senegalac Fall jer je, kako je rekao, ‘preživio‘ kad ga je preletio Gordon.
24. travanj 2024 05:34