StoryEditorOCM
KošarkaIGRAJTE I VI |

FESTA OD KOŠARKE ‘Cilj cijele feste je oživiti košarkaška igrališta u svim gradskim četvrtima, zainteresirati mlade da se igraju s loptom‘

Piše Tonči Vlašić
6. srpnja 2021. - 18:28

Uskoro će Festa od košarke. Dva su dijela – košarka '5 na 5' za djecu do 13 godina, te turnir u basketu za odrasle. Hoće li se basket igrati u dvije kategorije, seniori i veterani, ovisit će o broju prijava.

- Cilj cijele feste je oživiti košarkaška igrališta u svim gradskim četvrtima, zainteresirati mlade da se igraju s loptom – istaknuli su Saša Selmanović i Luko Bijelić, dvojac koji je potaknuo priču, a koja bi trebala startati u srijedu, 14. srpnja, i to bi sve krenulo na igralištu kod Pomorske škole, netko ga zna pod imenom Crno Polje. Zatim bi se igralo u Sedam smrtnih grijeha, pa u Kuparima, te završni čin u Čokolinu.

I neće bit tu samo '5 na 5', već kad su najmlađi u pitanju, nagrade su spremne, okušat će se u raznim košarkaškim vještinama, zatim u šutiranju, a bit će i nagradnih igara za gledatelje. Šutirat će se s centra. Tko pogodi, neće dobit milijun dolara, kao što je to bilo unatrag 20-ak godina na NBA All Staru, ali bit će nešto.

Selmanović i Bijelić su dvojica koja su odrasla na košarkaškim terenima, jedan je između ostalog igrao sveučilišnu košarku u Americi, Prvu ligu i Europu s Dubrovnikom, drugi je bio u mlađim uzrastima Jugoplastike, kad su u prvom sastavu splitskih 'žutih' igrali velikani ne samo hrvatske, već svjetske košarke, kad su Gripe bile dom prvaka Europe, uglavnom, njih dvojica kad su bili mali su lupali i šutirali loptu od jutra do mraka. Želja im je opet tu sliku vidjeti u svakom gradskom kvartu. Ima, tvrde, ljudi koji još uvijek vole zaigrati na basket, a njima je pak cilj da to zavole i najmlađi, da opet počne ta radost loptanja pod obručima.

Uglavnom, tko im se želi priključiti, nije kasno. Prijave su do subote, 10. srpnja. Sve je online. Skinite s plakata QR kod, te ispunite prijavu.

Budite i Vi dio prve Feste od košarke. 

image
Plakat Feste od košarke 2021.
18. travanj 2024 12:25