StoryEditorOCM
KošarkaPOVRATAK |

DUBROVČANIN SE VRATIO IZ AMERIKE Mario Hezonja potpisao za grčkog i europskog velikana do kraja sezone

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2021. - 16:41
Hezonja je prvu utakmicu u NBA-u odigrao 28. listopada 2015. u dresu Orlanda protiv Washingtona foto: Tonči VlašićTonči Vlašić

Mario Hezonja se vratio u Europu, koju je napustio u ljeto 2015. godine, te zaigrao u NBA-u. Potpisao je ugovor s grčkim Panathinaikosom

Dubrovčanin, koji će 25. veljače proslaviti 26. rođendan, prve tri sezone u NBA-u igrao je za Orlando, potom po jednu sezonu za New York i Portland. Krajem prošle godine prešao je u Memphis, koji ga je otpustio nakon čega je čekao novu NBA priliku. Kako nju nije dočekao, a dobio je poziv iz Atene, igrat će do kraja sezone za grčkog velikana, šesterostrukog prvaka Europe.

U najjaču ligu svijeta Hezonja je stigao iz Barcelone s kojom je 2014. osvojio naslov prvaka Španjolske. Ponikao je u dresu Dubrovnika, potom bio član Zagreba, a od 2012. otišao u Barcelonu.

Odveo je hrvatsku reprezentaciju do 16 godina do naslova prvaka Europe. Bio je MVP prvenstva. Godinu poslije je s reprezentacijom do 17 godina osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu na kojem je izabran u najbolju petorku prvenstva. Debi za seniorsku reprezentaciju Hrvatske imao je 2014. na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, igrao je potom na Eurobasketu 2015. u Hrvatskoj i Francuskoj, te na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Panathinaikos je s 9 pobjeda i 14 poraza (tek) petnaesti u Euroligi. Teško će do doigravanja budući je još devet kola do kraja. Anadolu Efes, koji drži posljednje osmo mjesto, koje vodi u doigravanje, ima 14 pobjeda i 10 poraza.

Hezonja bi debi za 'zelene' mogao imati već u petak, 26. veljače, kad je Panathinaikos gost Albe u Berlinu u 26. kolu Eurolige. U prvenstvu Grčke Panathinaikos je četvrti, ali s najmanje poraza - dva (ima odigrati dvije zaostale utakmice, ukoliko bude uspješan preuzet će vrh). 

25. travanj 2024 11:14