StoryEditorOCM
KošarkaPOTVRDILA EUROLIGA

Dubrovčanin je sutra glavni u Madridu nakon što je ‘Gospodar prstenova’ jučer u prvom činu organizirao savršenu pljačku kod kraljevskog kluba!

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2023. - 14:00

Oglasila se Euroliga. Dubrovčanin Sreten Radović bit će glavni sudac druge utakmice četvrtfinalne serije između Real Madrida i Partizan Mozzart Beta, koja se u Wizink Areni u Madridu igra sutra, u četvrtak, 27. travnja.

Partizan je sinoć iznenadio Reala u njegovom domu. Kevin Punter je pogodio tricu 0.4 sekunde prije kraja za pobjedu 89:87. Partizan je tako napravio teniskim rječnikom break, za Final four će se boriti u svom Beogradu, a uz to se Realu ozlijedio sjajni Walter Tavares, 220 centimetara visoki centar....

Tko je gledao prvi meč mogao je vidjeti veliku razliku u vođenju momčadi. Željko Obradović na klupi Partizana je doktor nauka za trenera Reala Chus Matea. Potpisujemo, Obradović na klupi Reala - kraljevski klub prvak Europe. Mateo je sinoć između ostalog zaboravio na Maria Hezonju, koji je bio jedan od glavnih u prvom poluvremenu, vratio ga u nastavku u igru tek minutu i 34 prije kraja kad je beogradski sastav poveo 84:82...

Španjolski mediji hvale Obradovića, kojeg nazivaju Profesor, te ističu kako je u utorak navečer u domu Reala organizirao savršenu ‘pljačku’. Grci pak pišu kako je Partizan pobijedio jer ima na klupi Gospodara prstenova (Željko Obradović je devet puta osvajao naslov prvaka Europe sa četiri različita kluba), a na terenu ‘ubojicu’ (Kevin Punter). Naravno, španjolski mediji priželjkuju odgovor Reala, ne samo u drugoj utakmici u Madridu, već i da uzvrate Partizanu u Beogradu, te na kraju izbore Final four u Kaunasu. Za to su potrebne tri pobjede.

Uglavnom, sutra je ‘epicentar’ u Madridu. Dvojica Dubrovčana će biti na parketu. Nije prvi put u Euroligi. Pa Radović je sudio Hezonji i kad je igrao za Barcelonu, bilo je to prije njegovog odlaska u NBA, pa nakon povratka kad je zaigrao za Panathinaikos, zatim prošle sezone kad je nosio dres Unics Kazana, a sudio mu je i ove sezone kad je u dresu Real Madrida.

Dubrovačkom međunarodnom sucu bit će ovo, ni manje, ni više, nego trideseta euroligaška utakmica ove sezone! Asistirat će mu u Wizink Areni Latvijac Olegs Latisevs i Portugalac Fernando Rocha. Hoće li Real izjednačiti, ili će Partizan već u utorak, 2. svibnja, kad se u beogradskoj Areni igra treća utakmica četvrtfinalne serije, pred više od 20.000 svojih navijača, imati prvu meč loptu?

Druga utakmica četvrtfinala počinje u Madridu u četvrtak u 20.45 sati.

18. travanj 2024 14:56