StoryEditor
KošarkaŠPANJOLSKA |

DEBI DUBROVČANINA ZA JOVENTUT Tomiću zauzet ‘zeleno crni‘ dres s brojem 44, te je zaigrao u dresu s brojem 88, a pogodio je 4 od 8 šuteva iz igre...

Piše Tonči Vlašić
28. kolovoza 2020. - 23:04
Ante Tomić u dresu Joventuta
Ante Tomić je imao debi u 'zeleno crnom' dresu Joventuta, koji je u prvoj utakmici predsezone izgubio od Valencije Basket u Salouu s 94:82. Osim Dubrovčanina prvi nastup za klub iz Badalone imali su još Pau Ribas, koji je kao i Tomić stigao iz Bacelone, te Vladimir Brodziansky, koji je igrao do jučer za Monbus Obradoiro, te Ferran Bassas, koji je stigao iz San Pablo Burgosa.

Ribas i Tomić su bili prvi strijelci Barcelone protiv Valencije Basketa s po 12 koševa, Ribas je tome dodao 6 asistencija, a Tomić 9 skokova i 2 asistencije, pogodio je 4 od 8 šuteva za dva te sva četiri slobodna bacanja.

Tomiću je Joventut treći klub u Španjolskoj. Prvo je igrao za Real Madrid od siječnja 2010. do ljeta 2012., a nakon toga punih osam sezona za Barcelonu. Zadnje dvije sezone bio je kapetan sastava iz Blaugrane. Tomić je u Real Madridu igrao u dresu s brojem 4, u Barceloni u dresu s brojem 44, a u Joventutu je zaigrao u dresu s brojem 88 budući je Španjolac Joel Parra vlasnik dresa s brojem 44.
 
loading...

Izdvojeno

22. rujan 2020 00:16