StoryEditorOCM
KošarkaODLUČUJUĆA UTAKMICA ZA PRVAKA HRVATSKE

Dan ‘D‘, tko je majstor? Ragusa u Požegi: ‘Pokazali smo kako možemo. Idemo to učiniti još jednom, te se vratiti s pokalom prvaka u Dubrovnik!‘

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2022. - 08:32

DANAS PADA ODLUKA

Prva utakmica finala, nedjelja, 1. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 62:79 (0-1), druga utakmica, srijeda, 4. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega 90:66 (2-0), treća utakmica finala, subota, 7. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa 88:56 (2-1), četvrta utakmica finala, srijeda, 11. svibnja, Dubrovnik: Ragusa - Plamen Požega 68:70 (2-2), peta utakmica finala, subota, 14. svibnja, Požega: Plamen Požega - Ragusa (19 sati).

Ragusa je tužna jer nije uspjela pred svojim navijačima osvojiti naslov, u srijedu je u Gospinom polju imala 17 razlike u prvom poluvremenu u lovu na treću pobjedu u finalu.

Plamen Požega je u nastavku četvrte utakmice finala bila bolja. Na kraju se odlučivao pobjednik u zadnjoj minuti. Ragusa je krenula u napad 35 sekundi prije kraja pri rezultatu 68:68, ali prodor Carmen Miloglav nije završio ubačajem za dva. Skočila je La Mama, prvo ime Plamen Požege, te su gošće krenule u napad. Iskusna Emilija Podrug, kad je na semaforu stajalo kako je preostalo još 7,8 sekundi do kraja četvrte četvrtine, krenula je u prodor, kad je pogodila, oglasila se sirena.

Dubrovačke košarkašice brane naslov. Povele su s 2:0 u finalu na tri pobjede. Sad je 2:2. Majstorica se igra u domu Plamen Požege, koja je bila broj jedan u ligaškom dijelu prvenstva, a gdje je Ragusa dobila prvu utakmici finalne serije. Nakon poraza u srijedu bude se uoči utakmice odluke. 

- Pokazali smo kako možemo. Idemo to učiniti još jednom, te se vratiti s pokalom prvaka u Dubrovnik – optimist je Cvetana Matić, trenerica Raguse. 

image

Ana Vrsaljko (Ragusa)

Danijel Soldo/Cropix

Dubrovačka ekipa je u polufinalu protiv Medveščaka pokazala koliko može, pokazala je i u prve dvije utakmice finala, prvo poluvrijeme četvrte utakmice je također bila za koplje bolja... 

Peta odlučujuća utakmica za prvaka Hrvatske između Plamen Požege i Raguse igra se večeras od 19 sati. Plamen Požega prvi put ili Ragusa drugi put prvak Hrvatske?

25. travanj 2024 03:41