StoryEditor
KošarkaEKIPA 100 POSTO |

CVETANA MATIĆ Trenerica Raguse o čistih 10/0 u Prvoj ligi, o nizu od 28 prvenstvenih pobjeda, o kup utakmici s Trešnjevkom, o svojoj ekipi...

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2020. - 13:13
Cvetana Matić, trenerica Raguse foto: Tonči Vlašić
Počeli smo sezonu nekompletni. Imali smo probleme s koronom, nekoliko igračica je bilo pozitivno te u izolaciji tijekom priprema za sezonu, pa i poslije. Istina, u tom drugom slučaju smo imali malo i sreće jer smo taj put ispali iz ritma kad je bila reprezentativna stanka. I kad se analizira prvi dio bilo je vidljivo u prvim utakmicama kako nismo bili dovoljno spremni, a poslije pauze zbog reprezentacije imali smo nešto lakši raspored, nismo imali odmah težu utakmicu tako da smo zaključili ovaj prvi dio na najbolji mogući način, sa svih deset pobjeda. Najvažnije, iz kola u kolo smo bili sve bolji i bolji, a zadovoljstvo je još veće kad se zna kako su mlađe igračice napredovale, te one danas uz pomoć starijih igračica doprinose uspjesima sve više i više – osvrnula se Cvetana Matić, trenerica košarkašica Raguse, na čistih 10/0 u južnoj skupini Prve hrvatske lige.

Dubrovačke košarkašice su zaključile posao u skupini, te će u drugom dijelu sezone igrati u Ligi za prvaka u kojoj se kreće od nule, a u kojoj će igrati po tri najbolje ekipe obje skupine.

- Prvo, imamo još jednu utakmicu, a to je kup ogled protiv Trešnjevke, koja nas čeka već sutra. Igramo kod kuće. U dosta smo dobroj formi. To je za nas izuzetno važna utakmica. Želimo ne samo u prvenstvu, već i u kupu boriti se za trofej. Cijeli prošli tjedan smo se spremali upravo za Trešnjevku. Utakmica prije dva dana u Splitu protiv Splita nam je bila trening utakmica za kup. Uvježbavale smo neke stvari upravo za ogled s Trešnjevkom, ali nismo u utakmicu protiv Splita ušli opušteno. Naprotiv, pokazali smo, potvrđuje to i rezultat, koliko igračice ozbiljno shvaćaju svakog protivnika.

Na Gripama je Ragusa svladala Split s 98:57, a baš na Gripama je 23. ožujka prošle godine počela svoj niz u prvenstvu koji je danas narastao na dvadeset i osam pobjeda.

- Taj niz od dvadeset i osam pobjeda u prvenstvu za redom u jednu ruku je opterećenje, ali nas isto tako motivira, i to sve u klubu da radimo još više i bolje. Ne kažem kako u završnici prvenstva možda neće biti poraza, naravno, učinit ćemo sve da do njega ne dođe, da ovaj naš niz bude što duži, nitko sretniji kad bi uspjeli sezonu zaključiti bez poraza, ali najvažnije je ostvariti cilj, a on se zna. Osvojiti trofej. Imamo kvalitetu na svim pozicijama. Napredujemo svi iz dana u dan. Radimo naporno. Vjerujem kako će to donijeti toliko željeni uspjeh, a to da rastemo iz utakmice u utakmicu, da smo sve bolji i bolji, želimo dokazati i sutra protiv Trešnjevke u za nas možda i najvažnijoj utakmicu u novoj sezoni u ovoj 2020. godini - naglasila je Matić.

image
Lijepa naša u Gospinom polju - košarkašice Raguse uoči utakimice sa Zadrom u sezoni 2020./21. foto: Tonči Vlašić


Trešnjevka je posljednja ekipa, koja je u prvenstvu uspjela dobiti Ragusu. Bilo je to 19. ožujka 2019. godine u Zagrebu u utakmici 16. kola sezone 2018./19. Nakon toga, od Splita u Splitu 23. ožujka 2019. do tog istog Splita na istom mjestu 19. prosinca 2020. - 28 pobjeda za redom dubrovačke ekipe u prvenstvu. Inače, posljednji poraz Rausa je doživjela u Puli od Medveščaka u polufinalu završnog turnira Kupa Ružica Meglaj Rimac. Bilo je to 5. travnja 2019. godine, a od tad je prošlo 626 dana!

Kup utakmica 1. kola Ragusa - Trešnjevka 2009., nema uzvrata, odlučuje jedna utakmica, igra se u Gospinom polju u utorak, 22. prosinca, s početkom u 17.30 sati. 

Izdvojeno

08. ožujak 2021 16:34