StoryEditorOCM
KošarkaZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE ZA KOŠARKAŠICE 'RUŽICA MEGLAJ RIMAC'

CRNA TREĆA ČETVRTINA TE NIŠTA OD FINALA KUPA Ragusa se vratila u drugoj, ali...

5. travnja 2019. - 21:29
Nije se dogodilo iznenađenje u polufinalu. Medveščak je izborio plasman u finalu te je na korak do petog uzastopnog trijumfa. Dobio je u polufinalu Ragusu koja je tako zaključila nastup na završnom turniru Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' budući se ne igra za treće mjesto, ali i sezonu budući nije izborila nastup u doigravanju za prvaka, koje se igra nakon što se podijeli trofej u Puli.

Medveščak je utakmicu otvorio vodstvom 8:0. Potom je Karla Kalajžić ubacila četiri koša zaredom te prepolovila prednost braniteljica naslova koje su sa šest novih koševa u nizu stigle do prve dvoznamenkaste prednosti u polufinalu (14:4). Na kraju prve četvrtine zagrebačka ekipa je imala 15 koševa viška, ali u drugoj četvrtini druga slika na parketu pulske dvorane. Zamijenile su se uloge te je na kraju poluvremena bilo samo koš prednosti za Medveščak.

Tko god je tad promislio kako bi se moglo dogoditi iznenađenje u Puli, kako bi Ragusa mogla ostvariti još jedan podvig ove sezone, grubo se prevario jer je prva četvrtina nastavka bila najlošijih deset minuta ove sezone dubrovačke ekipe, koja je u toj trećoj četvrtini postigla samo 6, a primila čak 35 koševa.

Unatoč teškom porazu u polufinalu Kupa Ragusa na kraju sezone ipak može biti zadovoljna. Sezonu je dočekala bez većine igračica koje su u prethodnoj sezoni bile treće u prvenstvu i druge u Kupu. Posegnula je samo za jednom iskusnom igračicom kako bi pokušala boriti se za ostanak. Međutim, na kraju u niti jednom trenutku o ostanku nije razmišljala. Naprotiv, ligaški dio prvenstva je zaključila u gornjem domu, zauzela je šesto mjesto, a dogurala je i nakon odlaska Carmen Miloglav u Španjolsku do završnog turnira Kupa 'Ružica Meglaj Rimac' te polufinala i ogleda protiv branitelja naslova, aktualnog prvaka, te najbolje ekipe ligaškog dijela prvenstva.
POLUFINALE Medveščak – Ragusa 93:65
PULA Gradska dvorana. Gledatelja 100. Suci: Marko Stanković, Danijela Čanković i Andrea Đuraki.
MEDVEŠČAK: Petrak (10), Tepeš (4), Nimac (2), Tadić (27), Skorić (15), Vojtulek (13), Todorić (16), Strize (2), Leovac, Krajinović, Kolovrat, Uzelac (4). Trener: Braslav Turić.
RAGUSA: Mojaš, Stojanović (14), Zarač (3), Kalajžić (21), Haklička (8), Pocrnjić (2), Majstorović, Pavlović (10), Janković (7), Putica, Tomović. Trenerica: Cvetana Matić.
Četvrtine: 25:10, 13:27, 35:6, 20:22.

25. travanj 2024 12:37