StoryEditorOCM
KošarkaSVI U GOSPINO POLJE, KREĆE ZAVRŠNA BITKA ZA PRVAKA

Carmen Miloglav, kapetanica Raguse: ‘Ne razmišljamo o finalnoj seriji, već samo o prvoj utakmici!‘

Piše Tonči Vlašić
3. svibnja 2023. - 12:46

Bit će teška serija. Igra se prva danas, pa u subotu smo u Zagrebu. Treća je već u utorak kod nas… - najmanje su tri utakmice finalne serije, a hoće li se igrati četvrta, ili kao lani, čak pet utakmica, majstorica.

Carmen Miloglav je dijete Raguse. Reprezentativka. Igrala je i vanka. Dupla kruna u Španjolskoj, dupla kruna u Njemačkoj, u sezoni 2020./21. dupla kruna s Ragusom, koja je prošle sezone obranila naslov prvaka, a ove sezone je već uzela kup. Lovi peti trofej u svojoj povijesti, a drugu duplu krunu.

Prije dvije godine suparnik je dubrovačkim košarkašicama u finalu bio Medveščak (3:0 u pobjedama), prošle Plamen Požega (3:2, majstorica u domu suparnika), a ove Trešnjevka 2009.

- Očekivali smo kako će nam Trešnjevka biti protivnik u finalu i nakon što je izgubila drugu od KAŽL-a u Splitu. Vidjelo se u majstorici polufinala kako je bolja ekipa od splitske. Tri puta smo s Trešnjevkom igrali ove sezone. Svaka utakmica je bila izjednačena, a to nas isto čeka i u finalnoj seriji. Imali smo sedam dana za pripremu finala budući smo mi u dvije utakmice protiv Zagreba izborili finale. Spremne smo za prvu utakmicu. Ne razmišljamo o finalnoj seriji, već samo o prvoj. Ne podcjenjujemo nikoga, najmanje Trešnjevku, ali znamo kakvi mi možemo biti.

image

Carmen Miloglav (Ragusa)

Tonči Vlašić/

Trešnjevka je lani osvojila kup, unatrag nekoliko je igrala finale prvenstva u kojem je poražena od Medveščaka, ove godine finale kupa u kojem je prošli mjesec izgubila u Puli od Raguse. Ove sezone Ragusa - Trešnjevka 2009. u ligaškom dijelu 1:1 u pobjedama.

- Te dvije ligaške utakmice su bile davno, ova zadnja, finale kupa, u svježem je sjećanju. Znamo u kakvim smo problemima bile uoči završnice kupa u Puli, zatim kako smo imale teži put do finala od Trešnjevke, koja je dobro posložena ekipa, ali, ponavljam, ako mi budemo pravi, a očekujem kako ćemo biti, vjerujem u naš uspjeh – naglasila je Miloglav.

image

Tko će uhvatiti loptu? - Miloglav protiv KP Brno u FIBA EuroCupu

Tonči Vlašić/

Prva utakmica finalne serije igra se od 18 sati ove srijede u Gospinom polju. Sve utakmice finala izravno prenosi Sportska televizija. 

20. travanj 2024 03:27