StoryEditorOCM
KošarkaEUROLIGA |

BASKONIA SLAVILA U ATENI S 15 RAZLIKE Mario Hezonja u svojih šest euroligaških utakmica u dresu Panathinakosa na 15 koševa po utakmici

Piše Tonči Vlašić
30. ožujka 2021. - 22:34

Baskonia se bori za doigravanje za prvaka, ima 18 pobjeda kao i Real Madrid, Baskonia je sedma, a Real Madrid osmi. Deveta Valencia i deseti Zenit imaju po 17 pobjeda, ali i utakmicu manje-. Žalgiris je jedanaesti sa 16/16. Pobjedu više od Baskonie ima Bayern, a dvije više Fenerbahče. LIder je Barcelona (23/9), drugi je CSKA (21/10), a treći Anadolu Efes (21/11).

Panathinaikos je sezonu počeo loše, njegovi izgledi su odavno bili mali za doigravanje, a prije nekoliko kola je i matematčki bilo jasno kako ove sezone nema snage za uključiti se u bitku za naslov europskog prvaka.

I kad se zna tko je tko, Baskonia je bila favorit uoči gostovanja u Ateni. Tu ulogu favorita je opravdala. Napadački je odigrala baš dobru utakmicu. Dobila je svaku četvrtinu. Na kraju slavila kod Panathinaikosa s 15 koševa viška – 97:82.

Mario Hezonja je u igri protiv španjolskog prvaka proveo 20 minuta. Sa 14 koševa podijelio ulogu drugog strijelca Panathinaikosa, te petog strijelca utakmice. Pogodio je 4 od 9 šuteva iz igre, te svih šest slobodnih bacanja, imao dva skoka, dvije asistencije i izgubljenu loptu.

image
Panathinaikos - Baskonia 82:97

Panathinaikos do kraja Eurolige ima dočekati još samo Milano, a goste je Žalgirisa, Zenita i CSKA.  

Sreten Radović, dubrovački međunarodni sudac, bio je glavni sudac utakmice u Munchenu gdje je Fenerbahče slavio protiv domaćina, Bayerna.

Hezonja je u šest euroligaških utakmica u dresu Panathinaikosa na prosjeku od 15 koševa, 2,7 skokova, 1,3 asistencija, 1,7 osvojenih lopti... 

24. travanj 2024 15:05