StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

BADALONA SLAVI DUBROVČANINA Ante Tomić opet odveo Joventut do pobjede, opet je bio najbolji strijelac i skakač!

Piše Tonči Vlašić
7. listopada 2020. - 23:18
Dubrovčanin odličan za vikend u španjolskom prvenstvu, a sad i u Eurokupu. Joventut je ostvario dva uspjeha u gostima u par dana, a oba pute je Ante Tomić bio njegov najbolji igrač.

U 4. kolu španjolskog prvenstva Joventut je slavio s 89:87 kod MoraBanc Andorre. Pišu Španjolci: prvi put je momčad iz Badalone dobila u Kneževini nakon povratka MoraBanc Andorre u elitu, prvi razred, i to zahvaljujući Tomiću, koji je ubacio 19 koševa, imao 9 skokova i 4 asistencije. Pogodio je 9 od 13 šuteva. Valorizacija 30! Nitko ni blizu njega. Dovoljno je spomenuti da je drugi najbolji igrač Joventuta imao valorizaciju 12.

Sad je opet bio prvi strijelac i skakač Joventuta, koji je s 84:77 bio bolji u Francuskoj od JL Bourg Bressea u 2. kolu skupine 'A' Eurocupa. Tomić je postigao 18 koševa, imao 7 skokova. Plus, tri puta je uspješno proigrao suigrače, te imao jednu blokadu.

U španjolskom prvenstvu Joventut ima 3/1 (samo ih je Real Madrid zaustavio), a u Eurocupu čistih 2/0 (Partizan je pao u 1. kolu u Badaloni). Tomić je u tri od šest utakmica nove sezone bio prvi strijelac i skakač 'zeleno crnih'!

19. travanj 2024 07:26