StoryEditorOCM
KošarkaŠPANJOLSKA |

ANTE TOMIĆ PRVI STRIJELAC I PRVI SKAKAČ UTAKMICE Barcelona 48 sati nakon poraza u finalu Eurolige uspjela odbiti napad Joventuta

Piše Tonči Vlašić
2. lipnja 2021. - 08:10

Joventut je porazom otvorio četvrtfiale protiv Barcelone, koja je 48 sati nakon poraza u finalu Eurolige od Anadolu Efesa povela u utrci za polufinalom doigravanja za prvaka Španjolske. U svojoj Blaugrani bila je bolja od prvog susjeda s 84:74.

Barca je bolje otvorila utakmicu, dobila prvu četvrtinu s 26-15, imala i 11 koševa viška u prvih 10 minuta, ali sve se okrenulo naglavačke u drugoj u kojoj su Ante Tomić i ekipa napravili 23:7 te poveli s 38:33. Ipak, na poluvrijeme je Barca otišla s dva koša viška (40:38), a početkom nastavka opet stekla dvoznamenkastu prednost, koju u drugih 20 minuta nije ispustila.

Tomić se, ističu španjolski mediji, lijepo suprotstavio Pau Gasolu i ostalima u većem dijelu utakmice, ocjena bi bila još veća da nije izgubio tri lopte na početku treće četvrtine, ukupno pet, i da je bolje izvodio slobodna bacanja (1/6), ali, dodaje se, nada Joventuta u uspjeh živjela je zahvaljujući upravo Tomiću, koji je sa 17 koševa bio prvi strijelac utakmice, koji je s 8 skokova bio prvi skakač utakmice, koji je pogodio 8 od 12 šuteva iz igre, plus imao asistenciju i osvojenu loptu.

Druga utakmica igra se u četvrtak u Badaloni. Eventualna majstorica u subotu u Barceloni.

16. travanj 2024 08:06