StoryEditorOCM
KošarkaEUROCUP

Ante Tomić i ekipa velikom pobjedom u gostima ostali u igri da na kraju budu najbolji u skupini

Piše Tonči Vlašić
22. ožujka 2023. - 23:46

Joventut je ostvario novu pobjedu u EuroCupu, četvrtu u nizu, a dvanaestu ukupno u sedamnaestom nastupu, i to je izravnog suparnika za što bolju poziciju u skupini svladao u njegovom domu. Bio je bolji u predzadnjem kolu (k)od Umana Reyer Venezie s 80:74 čime je osigurao u najgorem slučaju drugo mjesto, a u zadnjem kolu može do prvog ukoliko dobije kod kuće Lietkabelis, a dočeka poraz vodećeg Prometeyja od Umana Reyer Venezie.

Ante Tomić je, piše Marca, španjolski sportski dnevnik, vukao Joventut, ali je zbog pet osobnim morao pet minuta prije kraja četvrte četvrtine iz igre pri vodstvu 66:60. ‘Crno-zeleni’ su zamjenu u zadnjih pet minuta pronašli u Henryju Ellensonu i Andresu Felizu, koji su ubacili još po 6 koševa (Ellenson je na kraju bio prvi strijelac momčadi s 18 koševa), te Joventut nije dozvolio domaćinu preokret.

Tomić je za 17 minuta provedenih u igri postigao 16 koševa (pogodio je 7 od 12 šuteva za dva, te oba slobodna bacanja), bio prvi skakač sa 7 skokova, plus imao je dvije asistencije. 

18. travanj 2024 22:31