StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA BRDSKIM STAZAMA

Župa dubrovačka osvojila Skradin, potpuni trijumf klubova s juga, Dubrovnik Racing drugi, Konavle treće, a u TOP 5 ‘Trke priko Krke‘ i Pelješac Racing!

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2023. - 09:56

Župa dubrovačka je osvojila Skradin. Aktualni klupski prvak je na trećoj stanici sezone osvojio maksimalnih 60 bodova. Mario Barović, Željko Pavičić i Deni Kmetović su dojurili do svih 20 bodova, te su slavili s 5 bodova prednosti u odnosu na drugi Dubrovnik Racing, koji je i dalje vodeći klub sezone, a kojem su sad po 20 bodova donijeli Saša Radola i Marino Poropat, a 15 bodova Mato Milković. Za potpuni uspjeh klubova s juga pobrinuo se Auto klub Konavle, koji je bio treći s 45 bodova. Niko Pulić je osvojio svih 20 bodova, Ivan Pulić uzeo 15, a Goran Deak 10.

U TOP 5 Skradina bio je još jedan klub iz Dubrovačko-neretvanske županije. Peto mjesto zauzeo je Pelješac Racing s 33 boda (Tamas Kovacs 15, Laszlo Kloo senior 12 i Kornel Nyeki 6). Na 22. mjestu je bila Ragusa Racing s 8 bodova (Pero Bede 6, a Luka Blažević 2). Bodove je osvojilo 26 klubova.

Nakon trećine prvenstva, tri (Makarska, Kotor i Skradin) od devet utrka, Dubrovnik Racing je vodeći sa 170 bodova, druge su Konavle sa 150 bodova, treći Fly with Kolman sa 132 bodova, Župa dubrovačka je četvrta sa 114 bodova, peta Rogoznica ima 101 bod…

image

Niko Pulić (Konavle)

Niksa Stipanicev/Cropix

Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman) je pobjednik 17. Nagrade Skradina u kategoriji I prvenstva Hrvatske, drugi je bio Niko Pulić (Konavle), a treći Nino Andrejević (Opatija). Bodove za ukupni poredak kategorije 1 osvajali su još četvrti Marino Poropat (Dubrovnik Racing), peti Salih Ljubijankić (Saint Christopher RT), šesti Boris Katić (Karting klub Rijeka), sedmi Luka Fabijančić (Dubrovnik Racing) i osmi Goran Deak (Konavle). Dimitrijević je treći put slavio ove sezone te je vodeći u kategoriji 1 s maksimalnih 30 bodova, Marino Poropat je zadržao s novih 5 bodova drugo mjesto, te sad ima 19 bodova, na treće mjesto se probio Nino Andrejević (15 bodova), četvrti je Niko Pulić (10 bodova), peti je Saša Radola (9 bodova)…

image

Saša Radola (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

Tko je u Skradinu slavio u Grupama? Dejan Dimitrijević ispred Mata Milkovića u Grupi 1, Niko Pulić ispred Nina Andrijevića u Grupi 2 u kojoj je treći bio Luka Fabijančić. U Grupi 3 prvi Marino Poropat, drugi Salih Ljubijankić, a treći Boris Katić. U Grupi 4 prvi Željko Pavičić, drugi Ivan Pulić, a treći Marko Pleše (Ozalj). U Grupi 5 prvi Saša Radola, drugi Stipe Bekavac (Župa dubrovačka), a treći Natanael Petrov (RTZ), te u Grupi 6 pobjednik Deni Kmetović, drugi Armin Mujkanović (Splitski auto klub), a treći Marin Božičević (RI Autosport).

Laszlo Szasz je pobjednik kategorije II prvenstva Hrvatske, a treći ukupno u međunarodnoj konkurenciji na 17. Nagradi grada Skradina. Trke priko Krke osvojio je ove godine Talijan Robin Faustini u Osella FA30, a drugi je bio njegov sunarodnjak Federico Liber u Wolf Minstral F1. Szasz, koji vozi Reynard 2KL Zytek, ima maksimalnih 20 bodova nakon dvije stanice prvenstva Hrvatske u kategoriji II (Kotor i Skradin). Drugi u kategoriji II prvenstva Hrvatske u Skradinu bio je Petar Dajak, a treći Tamas Kovacs. 

image

Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) i Anto Prnić (Pelješac Racing)

Tonči Vlašić/

Timovi? Nova pobjeda DAS Motrio Racing Teama (Marino Poropat, Saša Radola, Mato Milković i Maro Franić) ispred Specijalista (Dejan Dimitrijević, Nikola Rožić, Robert Antunović, Filip Magdić i Nenad Kolman). U bodovima 55:30, te je nakon tri utrke još veća prednost dubrovačkog tima. DAS Motrio racing team ima 165 bodova, a Specijalisti 85 bodova.  

Iduća, četvrta utrka prvenstva Hrvatske na brdskim stazama je 26. Nagrada Radošić Malačka, koja se održava od 16. do 18. lipnja.

25. travanj 2024 10:49