StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKO PH |

VOZI SE U GRADU TARTUFA Hrvatski jug ide sa 16 vozača, vozit će se kao da je zadnja utrka sezone; veteran ili junior, tko će osvojiti grupu ‘A‘?

Piše Tonči Vlašić
15. rujna 2020. - 17:29
Niko Pulić na 14. Nagradi Grada Skradina, prvoj brdskoj utrci  prvenstva Hrvatske 2020. godine foto: Tonči Vlašić
Pali motore, te kreći put Buzeta. Vozi se u nedjelju, 20. rujna, treća brdska utrka sezone, inače peta od ukupno šest u kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza. Nakon što je 'korona sezona' počela u Skradinu, nastavila se na Malačkoj, otpala je prvo Ilirska Bistrica, a zatim i Sljeme.

- Najmanje pola utrka se treba održat da bi imali prvake ove sezone – naglašava to Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga.

image
Na majici je raspored 'korona' sezone prvenstva Hrvatske na brdu 2020. godine foto: Tonči Vlašić


Kako je održavanje iduće utrke, šeste utrke sezone, dubrovačke, upitno, jer tko zna što će biti sutra, tako su otpale i treća te četvrta utrka, mnogi će u gradu tartufa, u dolini rijeke Mirne, voziti kao da je u pitanju zadnja utrka, kao da Buzet odlučuje o prvacima, a naslova prvaka je, kao i svake sezone, ukupno šest (tri prvaka grupa, dva prvaka kategorija te klupski prvak).

Kad se baci pogled na svih šest 'tablica' nakon dvije održane utrke, a uoči treće, najzanimljivije je u grupama 'A' i 'E'. U grupi 'A' iskusni Niko Pulić (Dubrovnik Racing) ima samo bod više od juniora Matije Jurišića (RI Autosport), a u grupi 'E' Dejan Koptajić (Rijeka) je u plusu tek dva boda u odnosu na Dejana Dimitrijevića (Velika Gorica). U grupi 'N' Đivo Franić (Dubrovnik Racing) ima veliku prednost u odnosu na konkurenciju, kao Dejan Dimitrijević (Velika Gorica) u kategoriji I, dok je Laszlo Szazs (Dubrovnik Racing) nezaustavljivo juri prema svom devetom uzastopnom pohodu na naslov prvaka u kategoriji II, a za što će, ako uspije, dobiti ni manje, ni više nego Dijamantnu kacigu. Klupski? Dubrovnik Racing je u Skradinu i na Malačkoj uhvatio ukupno 147 bodova, 38,5 bodova više od druge Župe dubrovačke, branitelja naslova. Treća je Rogoznica s 93,5 boda, četvrta Ragusa Racing s 86,5 bodova...

image
Kutak Raguse Racing na 23. Nagradi Malačka Sveti Dujam 2020. godine foto: Tonči Vlašić

image
Nikola Violić (Ragusa Racing) na startu 23. Nagrade Malačka Sveti Dujam 2020. foto: Tonči Vlašić

image
Deni Kmetović (Župa dubrovačka) na startu 23. Nagrade Malačka Sveti Dujam foto: Tonči Vlašić

image
Maroje Batina (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić


Dragan Serden je u ime Auto kluba Ragusa Racing za nastup na 39. INA Buzetskim danima prijavio trojicu vozača (Nikola Vatović, Dado Velašević i Nikola Violić). Boje Župe dubrovačke, potvrdio je to Marijo Barović, branit će osim njega još Niko Kmetović te prvi put ove sezone Mario Jurišić, dok će Antonio Hernaut nastupiti u prvenstvu povijesnih automobila.

- Utrka u Buzetu se ove godine boduje samo za Prvenstvo Hrvatske na brdu te za CEZ povijesna auta. Ipak, unatoč tome što se ne boduje za prvenstvo Austrije, ni za prvenstvo Slovenije, što su otpala još neka natjecanja, na listi prijava se našlo oko 120 automobila, a to je s obzirom na sve navedeno više od očekivanog. Nažalost, utrka će biti bez gledatelja – rekao je Serden, koji je ujedno i predsjednik Odbora za auto sport Hrvatskog auto i karting saveza.

- Idu Maroje Batina, Đivo Franić, Maro Franić, Nikola Radnjić, Niko Pulić, Tamas Tomscany i Laszlo Szasz - izdiktirao je svoj sastav Dubravko Čikor. Upisao je još neka imena u prijavu Auto kuba Dubrovnik Racing za nastup na u Buzetu, ali na kraju je potvrdio nastup spomenute sedmorice.

image
Tamas Tomscany, Nikša Stahor i Laszlo Szasz na treningu 14. Nagrade Grada Skradina, prve brdske auto utrke prvenstva Hrvatske 2020. godine foto: Tonči Vlašić


Za nastup u Buzetu prijavljeni su još Sandro Babić iz Auto moto kluba Racing team Ploče, te Kornel Nyekija, koji vozi za Pelješac Racing.

Hrvatski jug će u petak krenuti u Buzet. Prijem i tehnički pregled vozila bit će u subotu od 7.30 do 11 sati. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je u 13 sati. Prva od dvije nedjeljne vožnje zakazana je u 9.30 sati, a druga starta u 13.15 sati.

image
Đivo Franić provjerava je li sve u redu uoči nastupa na 14. Nagradi Grada Skradina, prvoj brdskoj auto utrci prvenstva Hrvatske 2020. godine foto: Tonči Vlašić
19. travanj 2024 07:12