StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKO BRDO FINALE SEZONE NA BRDSKIM STAZAMA

Špalir za prvake, bengalke osvijetlile put Župi dubrovačkoj do pokala klupskog prvaka Hrvatske, Laszlo Szasz dojurio do Trofeja ‘Dubravko Čikor‘

Piše Tonči Vlašić
9. listopada 2022. - 19:32

Četiri ‘krune‘ državnog prvaka su čekale, čije će se ime upisati na njih. Pet ih je bilo podijeljeno uoči posljednje utrke sezone, 22. Nagrade Dubrovnika - Memorijal ‘Željko Đuratović‘, Trofej Dubravko Čikor, na 3,345 metara dugoj stazi između Mosta dr. Franje Tuđmana i Osojnika.

Auto klub Župa dubrovačka je od kvarteta, koji je lovio na kraju naslov, bio najsigurnija oklada. Točnije, kako su se posložili uoči sezone, u kojem su sastavu krenuli još tamo u Makarskoj, na Biokovu, prvoj od devet utrka, bilo je jasno kako će ih teško netko prestići.

Nakon što je finula i devet stanica, dubrovačko brdo, spustili su se od cilja do starta, krenuli do parka vozača, i to su odozgo krenuli posljednji. Dočekali su ih prijatelji na cilju, upalile su se bengalke, razvio se transparent. Župa dubrovačka je klupski prvak Hrvatske na brdskim stazama u 2022. godini. Jedini klupski prvak Hrvatske iz Župe dubrovačke.

image

Pojedinačni prvaci, članovi Župe dubrovačke - Matija Jurišić i Nihad Seferagić

image

Slavi Auto klub Župa dubrovačka

Tonči Vlašić/
image

Auto klub Župa dubrovačka je prvak 2022.

ŽUPA DUBROVAČKA - PRVAK 2022. GODINE

Matija Jurišić, Nihad Seferagić, Fahrudin Dolić, Deni Kmetović, Suad Hota, Ante Kriste, Stipe Bekavac, Antonio Hernaut, Mario Barović - to je ekipa koja je donijela naslov prvaka Auto klubu Župa dubrovačka.

Plus, župski klub ima dva od osam pojedinačnih naslova, i to oba u grupi: Nihad Seferagić je najbolji u grupi 2, a Matija Jurišić u grupi 3. Seferagić je dva puta bio prvak Bosne i Hercegovine, lani je počeo voziti za Župu dubrovačku, a ove godine najbolji u Hrvatskoj. Jurišić je sjajan. Njegovi rezultati su odlični i izvan Lijepe naše. Imao je tri boda viška uoči zadnjeg brda u odnosu na Dejana Dimitrijevića (Fly with Kolman) u lovu na treću krunu u 2022. godini, onu kategorije I. Nju nije uspio dohvatiti. Žarko Knego je jurio pobjedu na svom brdu, Dimitrijević je bio odličan, uvjerljivo najbolji u Dubrovniku. Knego je ‘uletio‘ između dva kandidata za naslov, imao drugi najbolji rezultat. Tako je Dimitrijević uspio preskočiti Jurišića, osvojio je 10 bodova, Knego je uzeo 8, a Jurišić je za treće mjesto zaradio 6 bodova. Na kraju Dimitrijević 60 bodova, a Jurišić drugi s 59.  

U grupi 5 bilo je Saša Radola ili Ivan Pulić, Puležanin u dresu Dubrovnik Racinga ili sin Nika Pulića u bojama novog kluba, debitanta, Auto kluba Konavle. Radoli je igralo i peto mjesto, Ivan je žarko želio dobiti dubrovačko brdo, pobijediti kod kuće u grupi. Radola je na kraju uzeo jedno i drugo. Pobjeda za naslov.

U grupi 6 četiri kandidata za naslov, Filip Magdić (Fly with Kolman), Florian Šalec (Zagorje), Marin Božičević (RI Autosport) i Armin Mujkanović (SAK).a na kraju radost Magdića. Pobjeda i naslov je njegov.

Dimitrijević je još ranije osigurao naslov u grupi 1, Marino Poropat (Fly with Kolman) u grupi 4, a Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) u kategoriji II. Iako je kategorija II zaključila svoje prvenstvo u Buzetu, Szasz je stigao na dubrovačko brdo. Lovio je rekord staze, koji je prošle godine potpisao Nikola Asanović, tragično preminuli crnogorski vozač, koji je prošli mjesec, u 28. godini izgubio život u prometnoj nesreći. Mađar je na kraju uspio, te je njemu pripao Trofej ‘Dubravko Čikor‘.

Sezona na brdu je zaključena. Već se razmišlja o novoj.

USKORO OPŠIRNIJE

19. travanj 2024 09:30