StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE NA BRDU

Prvo je bilo nevrijeme, a onda smo doznali tko ima bolje vrijeme na treningu. Sutra je pak vrijeme za 17. ‘Trke priko Krke‘!

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2023. - 19:26

Nevrijeme je pogodilo Skradin, ali nakon svega brzo je zasjalo sunce, te je odrađen jedan službeni trening. Drugi je otkazan. Za njega nije bilo vremena. U nedjelju su po 17. put ‘Trke priko Krke’. Prva od dvije vožnje Nagrade Skradina, bude li sve u redu, startat će u 10 sati.  

Ne vozi se samo prvenstvo Hrvatske. Stigli su i Slovenci. Skradin je jedna od stanica i njihovog prvenstva, a tu je i međunarodni kup. Na prijavama je bilo 186 imena, nakon verifikacije 153 imena.

Tko je bio najbži na jedinom službenom treningu u subotu na stazi dugoj 3450 metara? Talijan Robin Faustini u ‘bolidu’ Osella FA30, kojem je trebalo minute i 30,489 sekundi, ali on ne ‘igra’ za prvenstvo Hrvatske, a tu je broj jedan bio trofejni Mađar s grbom Dubrovnik Racinga, Laszlo Szasz, koji lovi novi naslov prvaka na brdu, dvanaesti za redom u kategoriji II. Faustini je jurio stazom prosječnom brzinom 131,286 kilometara na sat. Szasz je u odnosu na njega bio sporiji 4,262 sekunde (Mađar je u Reynard 2KL Zytek jurio u prosjeku 125,381 kilometara na sat, te imao treće mjesto na treningu. Drugo najbrže vrijeme treninga potpisao je Talijan Federico Liber u Wolf Minstral F1, koji je zaostao za Faustinijem 1,758 sekundi).

U kategoriji I prvenstva Hrvatske glavni adut Fly with Kolman Dejan Dimitrijević u Seat Leonu najbrži, drugi Niko Pulić (Konavle), koji je ove sezone započeo svoje peto desetljeće na stazi. Zaostao je legedarni ‘Leteći Konavljanin’ u Smart Turbo malo više od sekunde za aktualnim prvakom kategorije I. Treći je bio Marino Poropat (Dubrovnik Racing) u Renault Cliu, četvrti Ivan Pulić (Konavle) u Seat Ibizi, peti Goran Deak (Konavle) u VW Golf TCR

image

Dejan Dimitrijević (Fly with Kolman)

Tonči Vlašić/

Po grupama prvenstva Hrvatske najbrži na treningu: Dimitrijević u Grupi 1, Niko Pulić u Grupi 2,  Poropat u Grupi 3, Ivan Pulić u Grupi 4, Florian Šalec (Zagorje) u Grupi 5, te Armin Mujkanović (Splitski auto klub) u Grupi 6.

Nakon prve dvije utrke sezone, Makarska i Kotor, Dimitrijević vodi u kategoriji I s obje pobjede. U TOP 10 su četiri člana Dubrovnik Racinga (drugi je Marino Poropat, treći Saša Radola, peti Frano Dubreta, a šesti Zlatko Dubreta). Među deset najboljih su i dva člana Konavala (Ivan Pulić je osmi, a Niko Pulić deveti).

Tko su vodeći u grupama nakon dvije utrke, a što na kraju donosi naslov prvaka Hrvatske? Dimitrijević s 40 bodova u Grupi 1 ispred dvojca Dubrovnik Racinga (Mato Milković 27 bodova, a 15 bodova  Zlatko Dubreta). Nino Andrejević (Opatija) s 35 bodova u Grupi 2 u kojoj je drugi Niko Pulić s 23, a treći Frano Dubreta s 20 bodova. U Grupi 3 s 40 bodova vodi Poropat ispred Nihada Seferagića (Župa dubrovačka) s 24 boda, dok je treći Bego Šakanović (Skradin) s 20 bodova. U Grupi 4 po 40 bodova imaju Filip Magdić (Fly with Kolman) i Ivan Pulić, dok je treći Maro Franić (Dubrovnik Racing) s 27 bodova. U Grupi 5 Radola ima 40 bodova kao u Robert Polić (Rogoznica), dok je treći Šalec s 30 bodova, te u Grupi 6 prvi je Božo Jovanović Bartulović (Konavle) s 40 bodova, drugi Mujkanović s 35 bodova, a treći Ivan Grozdanić (Rogoznica) s 30 bodova.   

image

Auto klub Dubrovnik Racing

Tonči Vlašić/

Dubrovnik Racing vodi u poretu klubovi sa 115 bodova, druge su Konavle sa 105 bodova, treći Fly with Kolman ima 101 bod, četvrta Rogoznica 70 bodova, peti je Spltski autoklub s 59 bodova, na šestom mjestu branitelj naslova, Župa dubrovačka s 54 boda… Ragusa Racing je s 39 bodova na dvanaestom mjestu, a devetnaesti Racing team Ploče s 14 bodova. Ukupno je dvadeset klubovi osvajalo bodove na prve dvije utrke.

Ukupno je devet utrka (i) ove sezone.

23. travanj 2024 18:17