StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM: ODRŽANA 16. NAGRADA 'RAGUSA RACINGA'

PONOVNO SU BRUJALI MOTORI NA STAZI MIRINOVO Barović potvrdio da je kralj autoslaloma!

28. listopada 2018. - 20:05
Mario Barović je pobjednik 16. Nagrade 'Ragusa Racinga', posljednjeg autoslaloma sezone. Član Auto kluba Župa dubrovačka je još prije posljednje utrke osigurao naslov državnog prvaka u generalnom poretku, a pobjedom na stazi Mirinovo potvrdio je kako nema boljeg.

- Bila je dobra staza. To što je bilo mokro nije mi išlo na ruku. Da je bilo suho, bio bih još brži. U prvoj vožnji sam napravio veću razliku nego sam očekivao, u trećoj vožnji je bilo vode na stazi te je trebalo paziti – istaknuo je Barović, koji je prošle godine izabran za najuspješnijeg vozača godine u izboru Hrvatskog auto i karting saveza.

Barović je prvi put državni prvak na autoslalomu.

- Ove godine je bilo pet autoslaloma. Pobijedio sam na četiri. Jedino nisam uspio u Španskom gdje sam bio drugi – rekao je Barović, koji je u karijeri osvojio pet naslova državnog prvaka.

- Da, ovo mi je peti naslov državnog prvaka, a slavio sam u tri discipline. Bio sam najbolji na  krugu, kronometru i sad slalomu – podvukao je najuspješniji član Župe dubrovačke.  

Auto klub Ragusa Racing nakon 2012. godine ponovno je bila domaćin Nagrade 'Ragusa Racinga' na stazi Mirinovo u Rijeci dubrovačkoj, gdje se prva trka održala 2006. godine. Od 2013. do danas utrke je organizirala u Benićima, Dubrovačkom primorju.

Ovogodišnja 16. Nagrada 'Ragusa Racinga' okupila je 39 vozača.
20. travanj 2024 01:30