StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKO PH |

TOTALNA ŠTETA NA AUTU MARIJA BAROVIĆA NA STARTU NOVE SEZONE Dubrovnik Racing ostvario tri pobjede u klasi, ali...

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2021. - 18:15

Matija Jurišić, pojačanje Župe dubrovačke, prošlogodišnji prvak, pobjednik je u grupi A, a drugi u ukupnom poretku 27. Nagrade Stubičkih Toplica, prvoj brdskoj utrci nove sezone prvenstva Hrvatske, koju je osvojio Domagoj Pereković (Zanatlija Zagreb), najbrži u grupi E1. U grupi N slavio je Filip Križanić Bijelić (Dubrovnik Racing), dok je u poretku klubova sezonu otvorila pobjedom 'Sveta Nedjelja'. Drugi je branitelj naslova, Dubrovnik Racing sa samo pola boda manje.

Dubrovnik Racing je dominirao u grupi N. Njegovo je kompletno pobjedničko postolje. Na najvišoj stepenici Križanić Bijelić, koji je bio prvi u Mitsubishi Lanceru EVO VIII, Nikola Radnjić u Honca Civic Type R drugi, a treći Đivo Franić u Honca Civic 1.6, sva trojica najbrža u svojoj klasi, Križanić Bijelić u N4, Radnjić u N3, te Franić u N2. Njih trojica su donijela bodove aktualnom klupskom prvaku, međutim, ista su grupa, pa nisu mogli osvojiti više od 68,5 bodova.

image
Marijo Barović (Župa dubrovačka)
Tonči Vlašić

Župa dubrovačka je u Zagorje stigla s tri aduta. Jurišić je opravdao ulogu favorita u grupi A vozeći Škoda Fabiu S2000, Antonio Hernaut je bio deseti u grupi E1, a četvrti u klasi E1-15 vozeći Opel Corsu 1.6, ali Marijo Barović je izletio sa staze. Totalna šteta na njegovom MG ZR 105 1.4. Najvažnije, najuspješniji župski vozač je prošao bez ogrebotina, međutim, Župa dubrovačka je zbog toga doživjela dosta štete u borbi za što bolji plasman plasman. Istina, tek je prva utrka. Puno je još do kraja.

Na Sljemenu je vozilo ukupno šest članova Dubrovnik Racinga. Maro Franić je bio peti u grupi E1, a drugi u klasi E1-16 vozeći VW Golf V 2.0, Tamas Tomscany je bio 12. u grupi E1, a peti u klasi E1-15 (Lada 1.6 VTS), a Milan Tatalović u Citroenu Saxo 1.6 sedmi u grupi N, a drugi u klasi N2. 

Boje Pelješac Racinga branila su trojica Mađara: Laszlo Kloo (LMP Proto Honda HRC 1.1) bio je jedini natjecatelj u grupi D, Janos Muller (Opel Corsa 1.6) zauzeo je 14. mjesto u grupi E1, a šesto u klasi E1-15, dok je Laszlo Kloo junior (Audi Quatro S2 Coupe 2.2) bio 31. u grupi E1, a osmi u klasi E1-23. 

Nastupila je i Ragusa Racing, i to Nikola Vatović (Peugeot 106 1.3), koji je zauzeo 13. mjesto u grupi A, a sedmo u klasi A6.

- Vatović je 18-godišnjak, kojem je ovo bio debi na brdskoj utrci. Sama činjenica da je odvozio utrku do kraja, i to Sljeme, koje mnogi iskusniji vozači nisu uspjeli, koje je izuzetno zahtjevno, veliki je uspjeh za Nikolu - istaknuo je Dragan Serden, čelni čovjek Ragusa Racinga i predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a

U poretku klubova treća je Zanatlija Zagreb sa 47 bodova. Župa dubrovačka je šesta s 37,5 bodova, Pelješac Racing je s 33 boda deseti, a Ragusa Racing sa 6 bodova na diobi 22. mjesta (bodove su osvajali vozači iz 25 klubova).

Ove sezone bi se trebao održati ukupno osam brdskih utrka. 

20. travanj 2024 01:51