StoryEditorOCM
Automobilizam28. NAGRADA STUBIČKIH TOPLICA

Pelješac Racing svojim najvećim uspjehom u povijesti probudio uspomenu na legendarnog Boža Prnića

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2022. - 13:04
Iz arhive Dubrovačkog vjesnika - Božo Prnić na Malačkoj u ljeto 2020. godine. Zauvijek nas je napustio, iznenada, početkom studenog iste godineTonči Vlašić

Opet dva kluba sa samog hrvatskog juga, iz Dubrovačko-neretvanske županije, na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja utrke. Bilo je proteklih sezona i tri (Ragusa Racing uz Dubrovnik Racing i Župu dubrovačku, bilo je tako i na kraju sezone, u ukupnom poretku), te nije iznenađenje, ali u ovom slučaju samo je jedan od tri spomenuta na postolju, dok je drugi Pelješac Racing, koji slavi svoj povijesni uspjeh, a koji je na 28. Nagradi Stubičkih Toplica, petoj brdskoj utrci sezone, bio drugi s istim brojem bodova kao pobjednik, Auto klub Fly with Kolman, te najuspješniji klub iz naše županije. Dubrovnik Racing treći.

I kad je Pelješac Racing uspio, ne možemo zaboraviti legendarnog Boža Prnića iz Potomja. Krajem 2020. godine je otišao iznenada, bez pozdrava. Bio je veliki zaljubljenik u automobilizam. Vozio je trke iz gušta. Njemu rezultat nikad nije bio u prvom planu. I kad je zauvijek zaklopio oči, napisali smo - kad bi se njegovo ime pročitalo na proglašenju najboljih, koliko je bio omiljen, tad su svi slavili s njim jer je upravo on bio takav. Vazda se radovao svačijem uspjehu.

Nije bilo auto događaja na hrvatskom jugu na kojem nije nastupio. I kad je otišao, njegovi prijatelji iz Mađarske, koji su mu uvijek pomagali, nisu željeli promijeniti klupske boje. Ostali su te i dalje voze za njegov Pelješac Racing. 

Protekle nedjelje Laszlo Kloo senior i junior, te Tamas Kovacs su potpisali taj najveći uspjeh. Kloo junior i Kovacs su uspjehu doprinijeli s maksimalnih 20 bodova, Kloo senior je uzeo 15, to je tih 55 bodova. Filip Magdić i Dejan Dimitrijević su donijeli po 20 bodova Fly with Kolman, a Marino Poropat 15. 

Saša Radola je osvojio 20 bodova na Sljemenu za Dubrovnik Racing, a po 15 bodova neumorni Mato Milković i Laszlo Hernady. Auto klub Zagorje je skupilo 43 boda, Splitski autoklub i Župa dubrovačka po 42 boda (Antonio Hernaut i Marijo Barović po 15, a Fahrudin Dolić 12 bodova), sedma je bila Pula Rovinj s 40 bodova, osmi Auto klub Konavle (Ivan i Niko Pulić po 15 bodova, Božo Jovanović Bartulović 3).. ukupno 21 klub je jurio sjevernom stranom Sljemena, na stazi dugoj 5510 metara. 

USKORO SLIKOVNICA SA SLJEMENA, 28. NAGRADE STUBIČKIH TOPLICA

Župa dubrovačka je bila lišena pomoći sjajnog Matije Jurišića, koji je imao europski nastup te nije bio u Stubičkim Toplicama. Zatim Nihad Seferagić je ostao bez plasmana. To je na kraju ostavilo najuspješniji klub Općine Župe dubrovačke prvi put ove sezone bez pobjedničkog postolja utrke (tri puta prvi s maksimalnih 60 bodova, te jednom drugi s 55 bodova, koliko i pobjednik, Fly with Kolman). Međutim, nije Župa dubrovačka ostala bez prvog mjesta u ukupnom poretku. Na kontu Barovića i ekipe je 277 bodova, lijepih 37 bodova više od prvih pratitelja, aktualnog prvaka Dubrovnik Racinga i Fly with Kolman, pobjednika zadnje dvije trke. Četvrti u ukupnom poretku je Splitski autoklub s 214 bodova, TOP 5 zatvaraju Konavle sa 187 bodova. 

Ukupno je devet utrka sezone. Još svatko može uloviti 240 bodova.

Pelješac Racing je do utrke u Stubičkim Toplicama osvojio ukupno 57 bodova, a sad na petoj utrci sezone gotovo isto toliko - 55. Time je uskočio u TOP 10 najboljih klubova sezone (gotovo trideset ih je nastupilo do danas). Tim rezultatom probudio je uspomenu na legendarnog, uvijek vedrog i nasmijanog Boža Prnića. 

image

Božo Prnić (Pelješac Racing) s pokalom osvojenim u klasi na Malačkoj 2020. godine

Tonči Vlašić/
24. travanj 2024 14:18