StoryEditorOCM
AutomobilizamTO BI BILO TO ZA 2022. GODINU

Pelješac Racing, Ragusa Racing, Dubrovnik Racing, Župa dubrovačka i Konavle napustili Jastrebarsko trofeja punih ruku!

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2023. - 00:12
Luka Blažević (Ragusa racing), Anto Prnić (Pelješac. Racing), Ivan Pulić (Konavle), Mato Milković (Dubrovnik racing) i Marijo Barović (Župa dubrovačka)Tonči Vlašić/

Okupili su se u hotelu Princess u Jastrebarskom, donijeli pobjedničko postolje, te dodjelom priznanja, kad se podvukla crta pod svaku disciplinu, zaključili 2022. godinu.

Kako je velika automobilistička obitelj Hrvatske, svečanost je potrajala. Tri ‘utrke‘ su se vozile u dvorani hotela. Svaka je trajala po sat vremena s pauzama između svakog dijela po dvadeset minuta. Uglavnom, pljeska nije nedostajalo. Osmijeha također. Tisuće i tisuće slika je napravljeno. Uspomena za sva vremena. I red je, neka se zna za svačiji uspjeh.

I ove godine, kao i na sva dosadašnja proglašenja, stigli su mnogi iz Dubrovačko-neretvanske županije, iz čak pet klubova, Pelješac Racing, Ragusa Racing, Dubrovnik Racing, Župa dubrovačka i Konavle.

Što su to osvojili 2022. godine? U Kupu povijesnih automobila povijesni uspjeh Pelješac Racinga. Anto Prnić je najbolji junior i ukupni pobjednik u seniorskoj konkurenciji, Duje Prižmić, također Pelješac Racing, drugi je u juniorskoj konkurenciji, a klub iz Potomja najbolji!

U prvom dijelu pljeskalo se još Auto klubu Ragusa Racing, koji je najuspješniji organizator u disciplini OSV.

image

Dragan Serden (Ragusa Racinga)

Tonči Vlašić/

U drugom dijelu opet je na nogama hrvatski jug. Dijelila su se priznanja u autoslalomu, a u klasi 7 kompletno postolje iz Dubrovačko-neretvanske županije: Marijo Barović (Župa dubrovačka) pobjednik, njegov klupski kolega Deni Kmetović drugi, a Nikola Vatović (Ragusa racing) treći.

image

Deni Kmetović (Župa dubrovačka)

Tonči Vlašić/

Zatim se pljeskalo najboljim automobilistima na kružnim stazama, a tu je Auto klub Dubrovnik Racing prvak Hrvatske, a Ragusa Racing treća. Zatim, najbolji tim je Euromarine Das Racing Team, a nakon toga pojedinačna priznanja. Redom, Nikola Vatović (Ragusa Racing) treći u klasi 1 N-1400, Mirko Pendo (Dubrovnik Racing) prvak, a Luka Blažević (Ragusa Racing) treći u klasi 3 E1 – 1400. Dragan Velašević (Ragusa Racing) prvi u klasi 5 A-1600, Đivo Franić (Dubrovnik Racing) drugi u klasi 6 E1-1600, Maro Franić (Dubrovnik Racing) prvi u klasi 9 E1-2000, Milan Tatalović (Dubrovnik Racing) prvi, a Nikola Kitin (Ragusa Racing) drugi u klasi 13 E1-1600 Turbo, Frano Dubreta (Dubrovnik Racing) drugi u klasi 14 E1 – 2000 Turbo, zatim juniori: Luka Blažević prvak, a Nikola Vatović drugi u Diviziji 1, a najbolji u Diviziji 2. U seniorskoj konkurenciji Mirko Pendo prvak Divizije 1, Maro Franić prvak Divizije 3, pa Mirko Pendo prvi, a Luka Blažević drugi u Divizija 1 – 1400, Đivo Franić drugi u Divizija 2 – 1600, Maro Franić prvi u Divizija 3 – 2000, Milan Tatalović prvi, a Nikola Kitin drugi u Divizija 5 – 1600 turbo, Frano Dubreta drugi u Divizija 6 – 2000 turbo, Žarko Knego (Dubrovnik Racing) prvi u Divizija 8 – TCR.

image

Žarko Knego (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić/

U trećem dijelu svečanosti u Jastrebarskom su se između ostalog dijelile nagrade za najbolje automobiliste na brdskim stazama, te je ponovno hrvatski jug bio na nogama. Matija Jurišić (Župa dubrovačka) drugi u kategoriji I, zatim Laszlo Szasz (Dubrovnik Racing) prvak, Laszlo Kloo (Pelješac Racing) drugi, a Tamas Kovacs (Pelješac Racing) treći u kategoriji II. U Grupi 2 prvak Nihad Seferagić (Župa dubrovačka), Niko Pulić (Konavle) drugi, a treći Deni Kmetović (Župa dubrovačka). U Grupi 3 Matija Jurišić prvak, a treći Laszlo Hernady (Dubrovnik Racing). U Grupi 4 Mato Milković (Dubrovnik Racing) drugi, a Fahrudin Dolić (Župa dubrovačka) treći. U Grupi 5 Saša Radola (Dubrovnik Racing) prvak, a drugi Ivan Pulić (Konavle). Matija Jurišić je uz to najuspješniji junior. Auto klub Župa dubrovačka je prvak, a Dubrovnik Racing treći.

image

Matija Jurišić (Župa dubrovačka), Saša Radola (Dubrovnik racing)...

Tonči Vlašić/

Auto klub Dubrovnik Racing je dobio Zlatnu plaketu za tri uzastopna naslova državnog prvaka na krugu, a Jurišić Zlatnu kacigu za tri uzastopna trijumfa na brdskim stazama. Uz to je Jurišić najuspješniji vozač sezone!

Nova sezona na brdu počinje sredinom travnja, prva kružna utrka je početkom srpnja, hrvatski jug će i ove, 2023. godine biti domaćin nekoliko priredbi pod zastavom Hrvatskog auto i karting saveza…

19. travanj 2024 03:57