StoryEditorOCM
AutomobilizamPRVENSTVO HRVATSKE |

OCJENSKO SPRETNOSNE VOŽNJE U LUCI GRUŽ Dario Merlić iz Zanatlije pobjednik subotnje Nagrade Ragusa Racinga, bronca za Dragana Velaševića

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2021. - 20:47
Prvenstvo Hrvatske u ocjensko spretnosnim vožnjama u Luci Gruž - Nagrada Ragusa Racinga 2021. Tonći Plazibat/Cropix

Subotnju Nagradu Ragusa Racinga u ocjensko spretnosnim vožnjama, koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske, osvojio je Dario Merlić iz Zanatlije, kluba koji je ostvario dvostruku pobjedu jer je drugi bio Filip Agić, obojica su nastupila u FIAT Seicentu, ali razloga za zadovoljstvo ima i Auto klub Ragusa Racing, organizator natjecanja. Ne samo zbog uspjeha priredbe, već jer je njezin veteran Dragan Velašević treći u 'generalci' vozeći Citroen Saxo.

Četrdesetak vozača sa svih strana Lijepe naše stiglo je na poligon u Luci Gruž, njih trideset i troje je s uspjehom svladalo prepreke. Među deset najboljih, koji su osvajali bodove našao se i Đivo Franić. Vozeći FIAT Seicento član Dubrovnik Racinga zauzeo je deseto mjesto, te na startu prvenstva Hrvatske uknjižio bod.

U konkurenciji vozačica pobjedu je odnijela Dalila Delimehić, članica DS Racing Preloga u FIAT Cinquecentu, Dario Merlić je ujedno najbolji junior (treći je u tom uzrastu bio Đino Franić, član Dubrovnik Racinga u Renaultu Cliu) i pobjednik u klasi 1, Velašević je bio najbolji u klasi 2, a Florian Blažutić (Dugo Selo/FIAT Bravo 1.6) u klasi 3.

Auto klub Dugo Selo je slavio u konkurenciji klubova sa 47 bodova, s 12 bodova više od druge Zanatlije. Ragusa Racing je zauzela četvrto mjesto s 25 bodova (osim Velaševića bodove su mu donijeli Nikša Blažević i Đuro Žmirak), šesti je bio Dubrovnik Racing s 12 bodova (Đivo Franić i Đino Franić), a osmi Racing Team Ploče sa 4 boda (Toni Bebić).

U nedjelju, 30. svibnja, na istom mjestu će se održat od 11 do 17.30 sati drugo ovogodišnje natjecanje u Ocjensko spretnosnim vožnjama. 

20. travanj 2024 15:18