StoryEditorOCM
AutomobilizamLAUREAT ŽUPANIJSKE ZAJEDNICE SPORTA

Nagrada za izuzetno sportsko postignuće Juraju Popoviću Renku, Dubrovčaninu koji je na utrci F1 nadgledao u boxu Lewisa Hamiltona!

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2023. - 23:44

Juraj Popović - Renko je bio, istaknuto je u biltenu svečanosti Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije, prvo vratar u Rukometnom klubu hrvatske mladeži Dubrovnik, a potom je Dubrovčanin, rođen 19. veljače 1970. godine, počeo s 18 godina voziti za Auto klub Dubrovnik Racing...

Bio je vozač i konstruktor – naglašeno je. Rezultatski? Bio je doprvak Hrvatske na brdskim stazama 1993. godine.

Sudac tehničar Hrvatskog auto i karting saveza je od 2010. godine na gotovo svim utrkama, koje se boduju za državna prvenstva, kružnim, brdskim, slalomima... Od 2012. godine član je tehničke komisije Odbora za autosportove koja izrađuje tehničke pravilnike Prvenstva Hrvatske u svim disciplinama. Dokazao se i na više FIA seminara kao odličan poznavatelj tehnike automobila i svih tehničkih pravilnika svjetske organizacije, te je 2021. godine odabran za zamjenika voditelja Tehničke komisije na Croatia Rellyu - svjetskom rally prvenstvu odnosno na utrci F1, za Veliku nagradu Austrije za tehničkog nadzornika FIA-e u boxu Mercedes Petronasi (Lewis Hamilton i Valteri Bottas). Iste dužnosti je obavljao i u 2022. godini.

image

Juraj Popović (Auto klub Dubrovnik Racing)

Bozo Radic/

– Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je primiti ovu nagradu. Hvala Zajednici športa županije što su prepoznali moj rad i doprinos u auto sportu. Napredak u sportu ne nose samo natjecatelji već i svi ostali sportski djelatnici bez čijeg truda, znanja i iskustva nikakav uspjeh ne bi bio moguć – rekao je Popović, nasljednik legendarnog Dubravka Čikora na mjestu predsjednika najuspješnijeg hrvatskog kluba, Dubrovnik Racinga.

Popoviću je Blaž Pezo, predsjednik Zajednice športa Dubrovačko neretvanske županije, uručio Nagradu za izuzetno sportsko postignuće u protekloj godini.

23. travanj 2024 22:36