StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOSLALOM U JAJCU

Mateo Škoda, Miho Jozović i Dado Velašević zauzeli pobjedničko postolje, a zahvaljujući tome na njega se popela i Ragusa Racing

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2022. - 18:31

Ragusa Racing je druga u klupskom poretku domaćeg prvenstva na drugoj stanici sezone, koja je održana u Jajcu, prekrasnom krajoliku Plivskih jezera, na stazi dugoj 1268 metara.

- Najbolji od naših vozača bio je Mateo Škoda u Fiat Seicento, koji je pobjednik klase 1 prvenstva Hrvatske. Drugi u poretku klase 3 serijska vozila preko 1600 kubika bio je Miho Jozović u Mitchubishi Coltu, dok se Dado Velašević u Citroen Saxu u klasi 2, unatoč grešci u prvoj vožnji, dohvatio postolje. Bio je treći – istaknuo je Dragan Serden u ime Auto kluba Ragusa Racing.

Na četvrtoj nagradi 'Plivska Jezera', pobjedničko postolje ukupnog poretka pripalo je trojici hrvatskih automobilista (Nagrada se bodovala i za FIA Centralno europsku zonu), a to je na kraju i poredak 'generalke' prvenstva Hrvatske: Matej Radovanović (INA Delta Zagreb) prvi, drugi Nenad Damarija (Pula Rovinj), a treći Igor Bogović (SAK Samobor).

SAK Samobor je klupski bio najbolji u Jajcu, kao i na prvoj stanici sezone, u Prelogu (Ragusa Racing tad nije nastupila), dok je treći na drugoj stanici bio DS Racing Prelog.

Treće natjecanje Prvenstva Hrvatske u autoslalomu održat će se 12. lipnja u  Zagrebu, kao i četvrto, dok će se finale sezone, dvije zadnje utrke, peta i šesta, održati krajem listopada u Dubrovniku.

23. travanj 2024 22:43