StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOSLALOM

Marijo Barović osvojio 20. Nagradu Ragusa Racinga, Nikola Vatović najbolji junior, a od gostiju Fly with Kolman, te Iva i Nenad Damarija idu kući pjevajući

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2022. - 20:57

Osobni karton 19. i 20. Nagrade Ragusa Racinga, petog i šestog, pretposljednjeg autoslaloma sezone prvenstva Hrvatske.

19. Nagrada Ragusa Racinga - 1172 metra i 34 ‘vrata‘, a 20. Nagrada Ragusa Racinga 1285 metara i 40 ‘vrata‘. Jučer na startu 71 vozač, danas 69. Jučer sa startom i ciljem devet sudačkih mjesta, danas deset.

- Oba dana na stazi 16 sudaca, a cijeli teret organizacije iznIjelo je 25 ljudi – istaknuo je Dragan Serden, kapo Ragusa Racinga, predsjednik Odbora za autosportove Hrvatskog auto i karting saveza.

Sudionici nisu imali oba dana isti zadatak.

- Nije nam bila želja da se oba dana vozi isto, zato smo posegnuli za izmjenama, za varalicama kako se to popularno zove – dodao je Serden.

Rezultati? Sjajna atmosfera na taraci Caffe bara Time u Staroj Mokošici na proglašenju najuspješnijih. Klupski, oba dana prvi Auto klub Fly with Kolman (danas Ivan Dropučić, Danijel Šimunović i Fran Kranjac). Jučer Župa dubrovačka druga, a Ragusa Racing treća. Danas domaćin drugi (Dragan Velašević, Mateo Škoda i Antun Matušić), a Župa dubrovačka treća (Marijo Barović, Deni Kmetović i Ante Kriste).

U ukupnom poretku treći isti oba dana, Deni Kmetović, član Župe dubrovačke, dok su prvi i drugi mijenjali mjesta. Nenad Damarija, član Pula Rovinja, slavio je na 19. Nagradi, Marijo Barović, član Župe dubrovačke, jučer je bio drugi. Danas prvi Barović, a drugi Nenad Damarija, koji je najveći dobitnik vikenda na Mirinovu, stazi uz Rijeku dubrovačku. Uoči petog autoslaloma sezone zaostajao je za vodećim Dariom Merlićem iz Zanatlije 16 bodova. Nakon trijumfa u subotu primakao se na dva boda, danas je preuzeo vodstvo. Sad ima 71 bod, a Merlić deset manje. Još je jedan autoslalom sezone. Vrbovec je zadnja stanica.

Oba dana četvrti u ukupnom poretku Nikola Vatović, član Ragusa Racinga, a oba puta najbolji junior Nagrade.

- Nisam nastupao na prva četiri autoslaloma, te se ne mogu uključiti u borbu za naslov, ali mi je želja voziti u Vrbovcu - naglasio je Vatović.

Danas peti u ‘generalci‘ još jedan član domaćina, Miho Sturica. Oba dana Iva Damarija najbolja u konkurenciji vozačica, te je i ona, kao i njezin suprug Nenad, vodeća u poretku prvenstva. 

image

Autoslalom 20. Nagrada Ragusa Racinga

Tonči Vlašić/

Prije 14 dana brdska utrka prvenstva Hrvatske u organizaciji Dubrovnik Racinga, sad dva autoslaloma Ragusa Racinga, koji će 12. i 13. studenog opet u akciju. Domaćin je dvije nagrade Ocijensko spretnosnih vožnji u Luci Dubrovnik.

USKORO DRUGI DIO SLIKOVNICE 20. NAGRADE RAGUSA RACINGA

17. travanj 2024 00:14