StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKA UTRKA |

LASZLO SZASZ NAJBRŽI NA TRENINGU Mađar lovi sedmu pobjedu u Cazinu, hoće li Dubrovnik Racing povećati prednost ili će se približiti Župa dubrovačka?

Piše Tonči Vlašić
14. kolovoza 2021. - 18:08

Laszlo Szasz je imao najbrže vrijeme na treningu 21. Velike nagrade Cazina, međunarodne brdske utrke. Iskusni Mađar, koji vozi za Dubrovnik Racing, koji je nanizao devet naslova državnog prvaka, u Reynardu F3000 juri prema novom uspjehu u kategoriji II – 2:11,036 je njegovo najbolje vrijeme, odvozio ga je u drugom službenom treningu, a koje je 5,887 sekundi brže od Domagoja Perekovića iz zagrebačke Zanatlije, koji je na treningu ostvario drugo najbolje vrijeme, i to je bio brži u prvom od dva službena treninga. Pereković vozi Mitsubishi Lancer EVO 9. Lider je kategorije I nakon odvožene četiri utrke. 

Treće vrijeme na treningu imao je prošlogodišnji prvak u kategoriji I Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice u Seat Leonu 3.2 Turbo. Dimitrijević je drugi u ukupnom poretku kategorije I gdje je treći Matija Jurišić, 18-godišnji Riječanin koji vozi za Župu dubrovačku, a koji je sa Škodom Fabiom S2000 bio četvrti na treningu uzimajući u obzir prvenstvo Hrvatske.

image
Matija Jurišić (Župa dubrovačka)
Tonči Vlašić
image
Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić
image
Đivo Franić (Dubrovnik Racing)
Tonči Vlašić

Inače, u grupi N uoči utrke u Cazinu prva četiri mjesta drže članovi Dubrovnik Racinga – Nikola Radnjić i Đivo Franić su ispred Milana Tatalovića i Maroja Batine. Radnjić, koji ima 2,5 boda prednosti u odnosu na Điva Franića, imao je nezgodu na treningu, udario je u zaštitnu ogradu, te je njegov Honda Civic Type R sad u rukama mehaničara. Međutim, očekuje se kako će se naći na startu prve bodovne utrke u nedjelju, 15. kolovoza.

U grupi A Jurišić je vodeći, s lijepom prednošću ispred drugog Borne Vlašića iz Svete Nedjelje, dok je treći Ivan Batalić iz Solina. U grupi E Pereković ima značajnu prednost u odnosu na drugog Dimitrijevića, dok je treći Ante Alduk, koji nastupa za Flay with Kolman.

Klupski Dubrovnik Racing ima 47 bodova više od druge Župe dubrovačke, koja je skupila 76,5 bodova vipe od treće Svete Nedelje....

Kvartet

U Cazinu su vozači četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovnik Racing, Župa dubrovačka, Ragusa Racing i Pelješac Racing.

Boje Dubrovnik Racinga brane Đivo Franić (Honda Civic / N2), Milan Tatalović (Citroen Saxo / N2), Nikola Radnjić (Honda Civic Type R / N3), Laszlo Hernadi (Mitsubishi Lancer EVO 8 / A9), Mato Milković (Zastava Yugo / E1-15), Tamas Tomcsanyi (Lada / E1-15), Cvetko Jaketić (Opel Astra / E1-16) i Laszlo Szasz (Reynard F3000 / D20), za Župu dubrovačku nastupaju Nikša Maslač (Peugeot 106 / A7), Matija Jurišić (Škoda Fabia S2000 / A8), Deni Kmetović (Zastava 750 / E1-11), Goran Sikirica (Citroen Saxo / E1-15) i Nihad Seferagić (VW Polo / E1-16), Ragusa Racing ima jednog vozača (Pero Bede u Honda Civicu /A7), kao i Pelješac Racing (Komel Nyeki u Opel Corsi / E1-15).

Szasz je šest puta pobjeđivao u Cazinu. Rekorder je staze. Rekord je potpisao prije dvije godine - 2:08,687.

24. travanj 2024 05:49