StoryEditorOCM
Automobilizam3,2,1, HUNGARORING

Kreće krug, pojačao se Dubrovnik Racing, koji će u lov na još jedan naslov prvaka, Maro Franić: ‘Vraća se Euromarine DAS Racing Team!‘

Piše Tonči Vlašić
6. travnja 2022. - 15:44

Većini sportova je korona napravila ogromnu štetu, ne i auto sportu, pogotovo ne prvenstvu Hrvatske na kružnim stazama, koje je još 2020., kad je korona odgađala Europsko nogometno prvenstvo, kad su 'pale' i Olimpijske igre, 'preselilo' na najpoznatije europske staze.

Hrvatski auto i karting savez je tad tražio i našao rješenje, povukao potez za pet, i kako je sve bilo baš za pet, nije bilo razloga za povratak na staro. Kalendar i (n)ove sezone je opet sjajan. Za pet. Prvi vikend kruga se vozi na Hungaroringu, za drugi i treći je rezerviran obnovljeni Grobnik, četvrti je na Slovakiaringu, a peti je u Brnu.

Organizirao je savez prijevoz automobila o svom trošku, svaka utrka se izravno prenosi na televiziji (Kreator je promijenio ime, sad se zove Televizija GP1), i kad se to sve zna, ne čudi što je sve više vozača, što su sve bolji automobili, što je sve ozbiljnije...

Na najpoznatiju stazu od četiri na koliko će 'istrčati' najbolji hrvatski vozači, Hungaroring, prijavljeno je 36 vozača. Novost je, za klupskog prvaka Hrvatske ne uzimaju se više bodovi tri najuspješnija, već četiri, i kad ima novosti iz Saveza, ima i iz 'garaže' najtrofejnijeg hrvatskog kluba – Dubrovnik Racinga.

- Branimo naslov klupskog prvaka, a lovimo ove sezone, nakon dugo vremena, i naslov prvaka u konkurenciji timova. Ponovno smo prijavili Euromarine DAS Racing Team za kojeg ćemo voziti Pendo, Đivo, Radnjić, Knego i ja. Pokušat ćemo uzeti i taj naslov – kazuje Maro Franić, iskusni član Dubrovnik Racinga, aktualni prvak u grupi (Diviziji) 3.

image

Maro Franić ispred kamera GP1 televizije (ex. Kreator TV), koje će prenositi i sve utrke nove sezone PH na kružnim stazama

Tonči Vlašić
image

Nikola Radnjić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić
image

Đivo Franić (Dubrovnik Racing)

Tonči Vlašić
image

Žarko Knego će i ove godine voziti i natjecanje TCR Istočna Europa

Tonči Vlašić

Osam članova Dubrovnik Racinga kreće na Hungaroring. Maro Franić je želio nastupiti u Seatu Leonu, ali on još nije spreman, čekalo se i još se nije dočekalo na sve 'dijelove', te će u akciju opet dobri stari Golf 5 s kojim je uspješno jurio u posljednje vrijeme.

- Hungaroring je sporiji od Grobnika, ali su širi zavoji, međutim, puno je više zavoja, te je to zahtjevnija staza i na njoj se ne postižu zbog toga brzine kao na Grobniku – ukratko će Franić o domaćinu prva dva kruga sezone.

Preostalih sedam aduta Dubrovnik Racinga na krugu su Đivo Franić (Honda Civic/Divizija 2), Mirko Pendo (Citroen AX/Divizija 1), Žarko Knego (Cupra Leon/Divizija 8, TCR), Zoran Kotromanović (Hyndai I30/ Divizija 6), Nikola Radnjić (Seat Leon Cupra TCR/ Divizija 6), Luka Fabijančić (Alfa Romeo 147/ Divizija 3), te novi član dubrovačkog kluba, Frano Dubreta (Seat Leon Cupra TCR /Divizija 6).

- Manje nas je u malim klasama, tu su samo Đivo i Pendo, ali vazda smo težili brzim i pravim autima. Ipak, želja je u svakoj grupi/diviziji biti što bolji, osvojiti i pojedinačne naslove prvaka – dodao je Maro Franić

Put Mađarske će i drugi dubrovački klub – Ragusa Racing čije će boje na Hungaroringu braniti braća Blažević, Luka u Peugeotu 106 (Divizija 1) i Nikša u Hondi Civic (Divizija 2), te iskusni Dragan Dado Velašević u Citroenu Saxo (Divizija 2). Ragusa Racing je prošle godine bila treća u poretku klubova, propustila je prva dva kruga, potom upalila motore, te uspjela dohvatiti broncu, i ne samo to, pamti se kako je na dvije od deset utrka sezone bila najbolja, sedmoj i osmoj, koje su vožene na Slovakia Ringu.

image

Nikša Blažević (Ragusa Racing)

Tonči Vlašić
image

Dragan Dado Velašević, iskusni vozač Ragusa Racinga

Tonči Vlašić

Dubrovnik Racingu je prošle sezone najveći konkurent za naslov klupskog prvaka bio Saint Christopher Racing Team. Ukupno je jedanaest klubova na prvoj utrci sezone, u konkurenciji timova će Euromarine DAS Racing teamu imati suparnika u Becker Print & Promo Teamu za koji voze Igor Tomljanović, Grega Šimunovič, Ante Alduk, Ivica Marić i Davor Sentić.

Prvi krug se vozi u subotu, 9. travnja, a drugi dan poslije. Pale se motori, pale se i kamere GP1 Televizije (ex. Kreator). Trebalo bi opet biti više nego zanimljivo. 

25. travanj 2024 07:45