StoryEditor
AutomobilizamVOZI SE KRUG |

KAKVA NEDJELJA NA SLOVAKIA RINGU Maro Franić se vratio na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, dok je na njoj ostala Ragusa Racing!

Piše Tonči Vlašić
22. kolovoza 2021. - 16:55
Maro Franić na pobjedničkom postolju Slovakia Ringa 2020. godineTonči Vlašić

Ovaj put je start uspio, već nakon prvog kruga zagrijavanja jurnuli su vozači, počeli osmu od ukupno deset utrka sezone, a drugu i posljednju ove sezone na Slovakia Ringu. Jučer je tek uspio treći start, prva dva su 'pala' zbog problema s autom koje je imao Luka Fabijančić (Dubrovnik Racing), a na kraju taj treći start nije bio sretan za Mara Franića, koji je i danas krenuo s prve pozicije. Opet je bio najbrži na treningu. Ovaj put je pazio, nije ubrzao prije nego je smio, a zbog čega je kažnjen na sedmoj utrci sezone, zbog čega je morao proći kroz pit stop, naravno, polako, te izgubio tu dosta vremena...

Igor Tomljanović je to jučer iskoristio, i ne samo vozač Cobra Virovitice. Uglavnom, Maro Franić nije uspio ostvariti u subotu na Slovakia Ringu trinaestu pobjedu za redom na krugu u grupi. Danas se Tomljanović uspio probiti na drugo, ali ne i na prvo mjesto. Pritiskao je Mara Franića u trenutku kad je postao prvi pratitelj, ali vrlo brzo je bilo jasno kako će uspjeti jedino ukoliko bi vozač Dubrovnik Racinga, aktualni prvak, imao problema s autom. Kako se to nije dogodilo, kako je Milan Brozinić sve posložio kako treba, rasla je prednost Franića, a zaostatak Tomljanovića - dvije, tri, četiri, pet, šest sekundi... Stefani Mogorović je na kraju bila treća. Čak je članica Istra Racing Teama iz Pazina odvozila najbrži krug. Zoran Kotromanović (Dubrovnik Racing) bio je četvrti...

image
Maro Franić na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić

Uglavnom, i oni koji nisu vozili prvenstvo Hrvatske, gledali su u leđa iskusnog Dubrovčanina, koji je ostvario svoju treću pobjedu u grupi na Slovakia Ringu. Dobio je obje trke prošle godine, a sad drugu nakon što je u već spomenutoj prvoj zbog kazne bio (tek) četvrti.

Najslabiji rezultat sezone se briše. Dvije utrke su do kraja. U češkom Brnu će se zaključiti sezona. Tamo se vozi deveta i deseta utrka sezone.

Maro Franić ima sedam pobjeda te za bacit to četvrto mjesto. Opet je narasla njegova prednost u odnosu na konkurente za naslov u grupi 3. Malo, baš malo mu nedostaje da u svom VW Golfu 'petici' dohvati novi naslov prvaka Hrvatske, kao i s klubom, koji je zadržao 32 boda prednosti u odnosu na Saint Christopher Racing Team, jedinog konkurenta za naslov. 

image
Maro Franić na Slovakia Ringu 2020. godine
Tonči Vlašić

Dakle, slavi Maro Franić, razloga za zadovoljstvo ima i njegov Dubrovnik Racing, a slavi i Ragusa Racing, koja je opet, kao i dan prije, najuspješniji klub utrke. Opet je osvojila isti broj bodova kao dva vodeća kluba prvenstva Hrvatske, i opet je na najvišoj stepenici jer ima više pobjeda u klasama od Dubrovnik Racinga i Saint Christoper Racing Teama. Opet su Nikola Vatović, Nikša i Luka Blažević, Ivan Sentić, Pero Bede te Dragan Velašević na čelu s Draganom Serdenom otvorili šampanjac!

image
Ivan Sentić (Ragusa Racing)
Tonči Vlašić

Ragusa Racing je jučerašnjim svojim povijesnim uspjehom, prvi put je bila najbolji klub kružne utrke prvenstva Hrvatske, skočila na treće mjesto ukupnog poretka prvenstva Hrvatske 2021., preskočila Buzet Autosport i DS Racing Prelog, a sad je novim trijumfom stekla još veću prednost u odnosu na konkurente u borbi za broncu na kraju sezone. 

image
Slavi Ragusa Racing na Slovakia Ringu 2021. - prva u subotu na sedmoj utrci sezone, prva u nedjelju na osmoj. Nikad prije klub iz Mokošice nije bio pobjednik jedne kružne utrke
Auto klub Ragusa Racing
item - id = 1121789
related id = 0 -> 1133913
related id = 1 -> 1133873
25. listopad 2021 08:17