StoryEditor
AutomobilizamGROBNIČKA STAZA |

DUBROVNIK RACING PRVI, RAGUSA RACING DRUGA Branitelj naslova nakon prve stanice ima osjetnu prednost!

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2020. - 21:37
Đivo Franić (Dubrovnik Racing) foto: Tonči Vlašić
Dubrovnik Racing nakon prve od tri stanice prvenstva Hrvatske na kružnim stazama, dvije bodovne utrke na autodromu Grobnik ovog vikenda, ima najviše razloga za zadovoljstvo. Prvi je bio prvog dana, u subiotu, a prvi i drugog dana, ove nedjelje. Prvog dana osvojio je 80 bodova, čak 43 više od prvog pratitelja, a drugog dana 88 bodova, 23 više od drugog, a druga je bila Ragusa Racing, koja je, kad se podvukla crta pod obje utrke na Grobniku, druga u ukupnom poretku za naslov klupskog prvaka na kružnim stazama u 2020. godini. 

- Imamo nakon Grobnika prednost u odnosu na Ragusu Racing 66 bodova - izračunao je Dubravko Čikor, predsjednik Dubrovnik Racinga. 

- Drugog dana smo imali pet prvih mjesta u klasi, Mirko Pendo do 1400 grupa 'A', Đivo Franić do 1600 grupa 'A', Maro Franić do 2000 grupa 'E', Žarko Knego do 2000 grupa N, Veljko Bubičić preko 2.0 grupa 'E', a drugi je bio Nikola Radnjić do 2000 grupa 'N'. Maro Franić i Bubičić su bili prvi u grupi, a Đivo Franić drugi u svojoj grupi – dodao je Čikor.

Ragusa Racing nastupala je s trojicom vozača na Grobniku. Prvo mjesto ostvario je drugog dana Nikola Kitin, koji je bio najbolji do 1600 grupa 'N', dok su drugi bili Ivan Sentić do 1600 grupa 'A' i Nikša Blažević do 1400 grupa 'A'. Boje Župe dubrovačke branio je Ivan Petrušić, koji je slavio do 1400 grupa 'N'. Ragusa Raciing i Župa dubrovačka su dohvatili jedno postolje u grupi: Sentić je bio treći, a Petrušić drugi.

Druga stanica sezone prvenstva Hrvatske na kružnim stazama je Banja Luka krajem kolovoza (dvije utrke, prva 22. kolovoza, a druga 23. kolovoza), a treća, posljednja beogradsko Ušće sredinom rujna (također dvije utrke). 
loading...

Izdvojeno

14. rujan 2020 12:01