StoryEditorOCM
AutomobilizamBRDSKA UTRKA PH |

DUBROVNIK RACING ‘POMEO‘ KONKURENCIJU U ILIRSKOJ BISTRICI Đivo Franić odjurio do pobjede u grupi, s Marojem Batinom i bratom Marom čuva klubu vrh

Piše Tonči Vlašić
29. kolovoza 2021. - 17:03
Đivo Franić lovi naslov prvaka u grupi 'N' u prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama, a s klubom, Dubrovnik Racingom, brani naslov prvakaTonči Vlašić

Završena je i šesta utrka sezone prvenstva Hrvatske na brdskim stazama. Vozilo se u Sloveniji, u Ilirskoj Bistrici odakle će kući pjevajući Dubrovnik Racing. Ostvario je pobjede u pet klasa, u tri od četiri grupe, u jednoj od dvije kategorije, a, naravno, najbolji je klub trke.

Đivo Franić je donio pobjedu u grupi 'N' Dubrovnik Racingu. Bio je najbrži s Honda Civic EK4. Nakon prve vožnje gledao je u leđa Danijelu Šimunoviću, članu Flay with Kolman, zaostatak 1,541 sekunde, ali u drugoj vožnji je bio bolji, te kad su se zbrojile obje vožnje, slavio je sa 0,722 sekunde boljim vremenom od Šimunovića. Treći u grupi bio je Eris Marotti iz Opatija Autosporta, koji vozi Renault Clio, a koji je zaostao za Đivom točno 8,5 sekundi.

U Sloveniji nije bilo Nikole Radnjića, ali kako se jedan najslabiji plasman briše, i dalje je pitanje tko će od članova Dubrovnik Racinga osvojiti naslov prvaka u grupi 'N', Nikola ili Đivo. Odlučit će zadnja dva brda sezone, Buzet, te Nagrada Dubrovnika. Uglavnom, Dubrovnik Racing će imati u grupi 'N' prvaka. To je sigurno.

I u grupi 'A' pobjeda u Sloveniji vozača Dubrovnik Racinga. Najbrži je bio nakon dvije vožnje na stazi dugoj 5,01 kilometar, Mađar Laszlo Hernady u Mitsubishi Lanceru EVO 8. Drugi je bio mladi Riječanin Matija Jurišić, koji nastupa u Škodi Fabia S2000. Hernady je jurio prosječno 107,21 kilometra na sat, te ostvario u zbroju dvije vožnje 1,819 sekundi bolje vrijeme od Jurišića, člana Župe dubrovačke, koji unatoč porazu čvrsto drži vodeću poziciju u utrci za naslovom prvaka grupe. Nitko ne dvoji kako će Župa dubrovačka imati prvaka u grupi 'A'.

Dejan Dimitrijević iz Velike Gorice je odlično odvozio drugu vožnju, jurio u prosjeku 121,41 kilometar na sat, te ovaj put dobio člana zagrebačke Zanatlije Domagoja Perekovića, koji je u ukupnom poretku vodeći u grupi E1 i kategoriji I. Dimitrijević je ukupni pobjednik šeste utrke prvenstva Hrvatske. Treći je u Sloveniji u grupi E1 bio Ivan Jaranović, vozač Župe dubrovačke, koji je vozio VW Golfa, a četvrti Maro Franić (Dubrovnik Racing) u VW Golfu 5. 

Prema novom naslovu prvaka hita i Auto klub Dubrovnik Racing, druga je Župa dubrovačka, dok su ostali dosta zaostali. Dubrovnik Racingu su bodove u Sloveniji donijeli dva brata Franića, te Maroje Batina, koji je ostvario novu pobjedu u klasi. Đivo Franić je osvojio 25, Maro Franić 23,5, a Batina 23 boda. Jurišić i Jaranović su donijeli Župi dubrovačkoj 51 bod (Nihad Seferagić je ostao bez plasmana, Jurišić je osvojio 25, a Jaranović 26 bodova), dok je treći u Sloveniji u poretku klubova bio Fly with Koloman, koji je skupio 48 bodova.  

U ukupnom poretku Dubrovnik Racing ima 429 bodova, Župa dubrovačka 353, dok je sad treći Fly with Kolman, koji ima 221,5 bod, napravio je korak naprijed, dok je Velika Gorica, koja je osvojila 36 bodova, pala s trećeg na četvrto mjesto s 215,5 bodova....

Buzet se vozi 19. rujna, dok je dubrovačko brdo 10. listopada.

image
Maroje Batina je uspjehom u klasi donio bodove Auto klubu Dubrovnik Racing na šestoj utrci sezone, koja je vožena u Ilirskoj Bistrici
Tonči Vlašić
20. travanj 2024 15:23